בלינצס תפוחי אדמה ובצל😍
מצרכים:
1/2 כוס קמח תפו”א
קורט מלח
1 כפית סוכר
2 כפות שמן
6 כפות מים פושרים
1 ביצה
למלית:
2 בצלים מטוגנים
1 כפית סוכר
לטגן ביחד
2 תפוחי אדמה רתוחים ולמעוך כמו פירה
אופן הכנה:
-מניחים את המרכיבים בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף/מטרפה עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).
-מחממים מחבת עם מעט שמן (מומלץ להשתמש בספריי שמן) וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ודקה (כמו קרפ).
לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ונפרדת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומצננים בצלחת.
-מערבבים היטב את חומרי המלית. מניחים בקצה הבלינצ’ס כף גדושה מהמלית, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. מניחים בקופסא אטומה ושומרים במקרר.
*לפני ההגשה מומלץ לטגן את הבלינצ’ס במחבת עם מעט חמאה משני הצדדים עד להזהבה.
*ניתן למלא את הבלינצ’ס בכל מילוי אחר.
*מתאים וכשר לפסח
תגובות
הוסף רשומת תגובה