קאדה כורדית במילוי גבינות😍

 קאדה כורדית במילוי גבינות😍

23 יחידות


הבצק:

קילו קמח לבן

שמרים יבשים - 1 וחצי כפות

סוכר - 2 כף שטוחה

מלח - כפית שטוחה

חמאה רכה 50 גרם

מים -2.5-3 כוסות מים פושרים- סה"כ 660 מ"ל

שמן קנולה - 1/4 כוס לשימון משטח העבודה והקאדה


המילוי:

200 גרם בולגרית מעודנת 5%

פיראוס - חמד לייט 5% שומן - אריזת ניילון (250 גרם)

300 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 ביצה L

כף גבינה לבנה 5%

כף גבינת קוטג` 5%

מלח 1/2 כפית שטוחה

פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה לפי טעם


אופן ההכנה:

הכנת הבצק: לנפות את הקמח, להוסיף את השמרים ולערבב עם כף.

להוסיף את הסוכר, לערבב עם הכף ולהכניס את שאר חומרי הבצק.

לערבל את כל מצרכי הבצק במיקסר במשך כ- 4 דקות (ניתן גם ללוש ידנית). המים צריכים להיות פושרים ולא קרים (אפילו חמימים נעימים) - זה חשוב, ולהתחיל עם 2.5 כוסות (להוסיף לפי הצורך - תלוי בקמח).

להתפיח את הבצק למשך כחצי שעה-שעה (תלוי בטמפרטורת החדר) עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח יש לחלק אותו לכדורים (מק"ג קמח יוצאים כ- 20-25 קאדה בינוניים).

לשמן את משטח העבודה. להכין צלוחית עם שמן ובכל עיגול בצק להרטיב את היד עם מעט שמן ולפתוח את הבצק. ניתן להכין בגרסה פחות שמנה עם קימוח המשטח ולמלא כרגיל רק בלי שמן. גם בגרסה הזאת לא מטגנים במחבת עם שמן. 

כל כדור בצק למלא במילוי הגבינות (לרסק עם מזלג את הגבינות הקשות ולערבב) - המילוי נעשה כמו מילוי קובה (עושים בור בבצק, מכניסים מילוי, סוגרים ומגלגלים).

לאחר סגירת הכדורים עם המילוי לרדד כל כדור עם מערוך לעיגול בינוני (גם אם נפתח קצת או נקרע לא קורה כלום, הגבינה פשוט תצא קריספית וחרוכה וזה טעים).

להעביר את הקאדה למחבת (אין צורך לשמן את המחבת בכלל), לטגן במחבת עד ההשחמה הרצויה ולטרוף.



תגובות

הוסף רשומת תגובה