עוגת חמאה אגוזית מטריפה😍

 עוגת חמאה אגוזית מטריפה😍

תבניות:

2 אינגלייש קייק


מרכיבים:


כוס ו3/4 (210 גרם) קמח(כוס מדידה חד פעמי חמה) 

שקית אבקת אפיה

4 ביצים  L

1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז-(מדובר במוצר שיש בו סוכר ברמה גבוהה- כך שאין צורך בסוכר במתכון) 

כפית תמצית וניל

70 גרם חמאה חומה אגוזית בהכנה ביתית קלה מאוד(מתכון בהמשך)

אבקת סוכר, לעיטור


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים חלב מרוכז, תמצית וניל וחמאה החומה מומסת וטורפים שוב.

מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה.

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-60 דקות על 160 מעלות. 

מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.







*מתכון לחמאה חומה אגוזית:

200 גרם חמאה

להשים על הגז על אש בינונית למשך 5-7 דקות(לשים לב לזמן זה חשוב! כדי שלא תשרף החמאה חלילה) 

מתחיל קצף ורייח אגוזי מדהים

בשלב מסויים רואים שהחמאה נהפכת לחומה

וסוגרים את הגז

ומעבירים לכלי כמו קערה קטנה פלסטיק

ונותנים לזה 5 דקות לנוח בחוץ

ואז מסננים לקערת פלסטיק אחרת פעמיים עם מסננת שהחריצים מאוד קטנים כי יש גרגירים קטנים

ולאחר מכן לוקחים כלי קיבול כמו קופסא פלסטיק קטנה ונוחה

ונותנים לקופסא להישאר פתוחה למשך כ30 דקות


ולמקרר למשך 24 שעות


ובתיאבון




תגובות