חורשט סבזי😍
1 ק"ג בשר כתף בקר (מס’ 5) חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ (אני השתמשתי בבשר צלעות- מס' 2)
1/2 כוס שמן 1/2 כוס שמן
3 בצלים גדולים קצוצים 3 בצלים גדולים קצוצים
כוס שעועית אדומה יבשה מושרית ללילה ומסוננת (שמתי גם שעועית לבנה)
3 לימונים פרסיים מיובשים שחורים
מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
5 כוסות מים רותחים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 צרור שמיר קצוץ דק (לא שמתי כי לא אוהבים אצלי
1 צרור עלי סלרי קצוצים דק
1 צרור כוסברה קצוצה דק
1 כרישה קצוצה דק (לא שמתי)
1/2 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
מחממים 1/4 כוס שמן בסיר גדול, מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שמשנה את צבעו.
מוסיפים שעועית, לימונים פרסיים, מלח, פלפל, כורכום ומים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה.
מחממים את יתרת השמן במחבת. מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, בצל ירוק וכרישה, ומטגנים כ-7 דקות תוך כדי ערבוב עד שצבעם משתנה מעט. מתבלים במלח, מעבירים לסיר עם הבשר ומערבבים בעדינות. מבשלים בבעבוע קל בחצי כיסוי עוד כשעה וחצי עד שהבשר רך מאוד.
מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. התבשיל אמור לצאת עם הרבה רוטב ירוק וחמוץ.
מגישים עם אורז.
תגובות
הוסף רשומת תגובה