בורקס בצק פילו במילוי גבינות😍

 בורקס בצק פילו במילוי גבינות😍


מצרכים:

ספריי שמן

ביצה טרופה מעורבבת עם מעט שמנת מתוקה או חלב

תבנית מרובעת משומנת

חבילה עלי פילו ( ניתן למצוא במקרר בכל סופר) מופשרים


למילוי:

1 קופסא קוטג'

1 קופסא קטנה  גבינה לבנה

חבילה גבינת טוב טעם ( ניתן להמיר בריקוטה)

150 גרם גבינה בולגרית או גבינת  פטה

100 גרם גבינה צהובה מכל סוג מגוררת

2 ביצים

3 כפות קמח

מלח


איך מכינים:

בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המילוי, עד לקבלת תערובת אחידה.

פורסים על משטח עבודה נייר אפיה ומעליו מניחים עלה פילו כשהצד הרחב פונה אליכם

מרססים בתרסיס שמן ( אפשר גם למרוח בשמן זית או חמאה מומסת)

מניחים מעליו עוד עלה ומרססים גם אותו

מניחים כמה כפות מהמלית לרוחב העלה בחלק התחתון שלו

מתחילים לגלגל בזהירות את העלים עד לקבלת גליל ארוך

מעבירים את הגליל לתבנית, בתבנית מרובעת מסדרים גלילים ארוכים. 


מורחים את המאפה בביצה טרופה (זו שערבבנו עם שמנת מתוקה או חלב), ומפזרים שומשום מעל


אם נשאר לכם מתערובת הביצה והשמנת המתוקה, אפשר לשפוך אותה


על המאפה ישירות לתוך התבנית , זה מאוד טעים.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לכ- 35-40 דקות.


המאפה מוכן כשהוא שחום היטב מלמעלה.


מוציאים מהתנור, פורסים ואוכלים.



תגובות