קובה דלעת פצצה😍
▪︎ כוס מידה אוניברסלית
▪︎ כמות כ 25 יח ( תלוי בגודל הכדורים)
☆ מתחילה בהכנת המרק:
- בסיר רחב ליטר וחצי מים רותחים
ומוסיפה לתוכו:
4 כפות שמן
1 בצל לתוך לקוביות
חתיכת דלעת חתיכה לקוביות
2 גזר פרוסות דקות
כפית סוכר
2 גבעולי סלרי פרוסים דק ורצועות גסות
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות מרק עוף
כף כמון שטוחה
כף כורכום שטוחה
מרתיחה טוב טוב
ואז מגביהה להבה ומוסיפה את הקובה אל הסיר ( חשוב להבה גבוהה) .
מבשלת 10 דקות ואז עם כף מערבבת בעדינות מתחתית הסיר כלפי מעלה כדי לוודא שקובה לא נצמדו אל תחתית הסיר
- מנמיכה ללהבה בינונית ועוד 30 דקות
☆ מעטפת -
- לשה בעדינות 2 כוסות סולת עם כוס מים וחצי כפית מלח.
- ממלאה את כף היד פעמיים במים ומוזגת אל הקערה והפעם בלי ללוש. מניחה בצד ל 10 דקות .
- מכינה קערית עם מים ובמהלך הכידרור עובדת עם כפות ידיים רטובות.
- מעצבת כדור ,עושה בו חור וממלאה במלית. סוגרת לכדור חלק ומניחה במגש
☆ מלית ( ללא טיגון)
לערבב יחד:
250- 300 גר בשר טחון
חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק מאוד
בצל קצוץ דק מאוד
כף שמן
מלח
בתיאבון
וואו איזה טעים תבורכי
השבמחק