קובה דלעת פצצה😍

 קובה דלעת פצצה😍


▪︎ כוס מידה אוניברסלית 

▪︎ כמות כ 25 יח ( תלוי בגודל הכדורים)


☆ מתחילה בהכנת המרק:

- בסיר רחב ליטר וחצי מים רותחים

ומוסיפה לתוכו:

 4 כפות שמן 

1 בצל לתוך לקוביות

חתיכת דלעת חתיכה לקוביות

2 גזר פרוסות דקות

כפית סוכר

2 גבעולי סלרי פרוסים דק ורצועות גסות 

2 כפות רסק עגבניות

2 כפות מרק עוף

כף כמון שטוחה

כף כורכום שטוחה

מרתיחה טוב טוב

ואז מגביהה להבה ומוסיפה את הקובה אל הסיר ( חשוב להבה גבוהה) . 

מבשלת 10 דקות ואז עם כף מערבבת בעדינות מתחתית הסיר כלפי מעלה כדי לוודא שקובה לא נצמדו אל תחתית הסיר

- מנמיכה ללהבה בינונית ועוד 30 דקות


☆ מעטפת -

- לשה בעדינות 2 כוסות סולת עם כוס מים וחצי כפית מלח.

- ממלאה את כף היד פעמיים במים ומוזגת אל הקערה והפעם בלי ללוש. מניחה בצד ל 10 דקות .

- מכינה קערית עם מים ובמהלך הכידרור עובדת עם כפות ידיים רטובות.

- מעצבת כדור ,עושה בו חור  וממלאה במלית. סוגרת לכדור חלק ומניחה במגש


☆ מלית ( ללא טיגון)

לערבב יחד:

250- 300 גר בשר טחון

חופן נדיב עלי סלרי קצוצים דק מאוד

בצל קצוץ דק מאוד 

כף שמן

מלח

בתיאבון



תגובות

הוסף רשומת תגובה