שעועית בסגנון תימני😍

 *שעועית על אורז בסגנון תימני*

*החומרים*

1 ק"ג שעועית לבנה, מושרת ללילה *אפילו יותר, לפחות 8 שעות* בקערה גדולה עם מים ואבקת אפייה *מקצר את זמן בישול השעועית*.

5 כפות שמן.

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.

5-6 שיני שום שמנמנות כתושות.

1 כף אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט. *אני לא מוסיפה אבקת מרק ממירה בכף מלח*.

1 כף פפריקה מתוקה.

1 כף גדושה תבלין חוואיג' למרק תימני.

1 כף מלח.

1 כפית גדושה כמון.

1 כפית פלפל שחור.

1 כפית כורכום.

1/2 כפית פפריקה חריפה.

2 כפות רסק עגבניות *קופסה קטנה של רסק עגבניות*.

צרור כוסברה קצוצה.

*ההכנה*

מחממים את השמן בסיר גדול ועמוק, שמים את הבצל והגזר ומטגנים כ...5 דקות תוך כדי בחישה עד להזהבה.

מוסיפים את שיני השום הכתושות, התבלינים ומטגנים עוד 2 דקות.

שוטפים ומסננים את השעועית ומוסיפים לסיר, יוצקים מים מסוננים עד לכדי כיסוי השעועית, מוסיפים את רסק העגבניות, הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מורידים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כשעתיים, שעתיים וחצי או עד שהשעועית רכה והרוטב סמיך.

טועמים, מתקנים תיבול ומגישים לצד אורז לבן וזוללים.

בתיאבון!

בהצלחה 

קרדיט:

גרציה




תגובות