חמין צמחוני טעים😍

חמין צימחוני טעים😍

המרכיבים:

4 תפוחי אדמה

2 בטטות 

10 שיני שום

בצל גדול חתוך לקוביות

כף גדושה סוכר חום

שליש כוס חיטה מושרת

חצי כוס שעועית אדומה או לבנה מושרת

שליש כוס גרגירי חומוס מושרת

כף סילאן

4 – 5 ביצים

כף פפריקה מרוקאית

חצי כפית כורכום

כף גדושה א. מרק *אני לא שמה*

פלפל שחור גרוס

מלח לפי הטעם

*ההכנה*

 לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן *רצויי זית* לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן קלות להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהוא נמס.

2. לחתוך את הירקות לקוביות בגודל בינוני, להוסיף תבלינים, סילאן כוס מים ולבשל כדקה להוסיף את הירקות, ומעל לפזר את החיטה שעועית וחומוס, לכסות עם מים להביא לרתיחה ולבשל 10 דקות להוסיף את הביצים *אם רוצים ניתן בשלב הזה להוסיף ג'חנון מטוגן קלות או קישקא פרווה או אפילו קציצות לחם* אם חסר נוזלים להוסיף מים רותחים כי בשבת לא מוסיפים *_אם זה לפלטה אז להמשיך ולבשל עוד כשעה אני ממשיכה בפלטה_*


*ואם לתנור אז* 

לחמם תנור ל 180 מעלות 

להכניס את הסיר מכוסה לאפות 30 דקות ולהנמיך ל 100 מעלות לכל הלילה.

*לפלטה*

לבשל כשעה ברתיחה עדינה ואז להעביר לפלטה מחוממת מראש לכסות להגיד תפילה ולתת לזה לישון כל הלילה מכוסה עם מגבת מעל

*כדאי לדעת ש…...*

חיטה ושעועית משרים כ.....12 שעות לפני שמכינים את החמין. השרייה זה אומר לשים כל אחד בקערה ולכסות במים ויותר.

בהצלחה

קרדיט:

גרציה מוסטקיס עמירה



תגובות