בצק שמרים קר😍

 *_בצק שמרים קר_* *_מבית גרציה_*

*חומרים*

40 גרם שמרים טריים

1 כפית סוכר

1/2 כוס מים פושרים

*לערבב יחד ולהתפיח מעט*

6.1/2 כוסות קמח 

1 אבקת אפיה

2 סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

3 ביצים *קורט מלח* 

1 מחמאה

1 כוס חלב סויה או קוקוס שקדים *הכי טעים*

1/2 קר 1/2 חם

*ההכנה* 

להכין את השמרים כמו שכתוב למעלה

להמיס את המחמאה עם החלב הפרווה החם להוסיף את החלב הקר 

לצנן מעט

שמים את הקמח בקערה גדולה מוסיפים את היבשים מערבבים 

מוסיפים את החלב הפרווה הביצים והשמרים מערבבים טוב טוב בכף עץ

עוטפים טוב ומקררים לפחות 7 שעות

למחרת מוציאים מהמקרר טופחים מעט וחותכים ל...6 חלקים מרדדים מורחים מגלגלים וחוצים ל..2 מגלגלים לקראנץ שמים בתבנית אינגליש ומורחים מעל ביצה טרופה עם מעט מים וטיפת חומץ מפוזרים מעל טיפת סוכר חום בהיר להכניס לתנור חום בינוני ולאפות עד שחום

כל מידות הכוסות זה בכוס רגילה מידה בין לאומית

יש לי סימון במחברת שלי *רק* שמרים מקוביה טריים

*הפעם לא היה לי קוביה אז שמתי 2 כפיות למנת בצק*

ולא היה לי חלב סויה אז שמתי חלב שקדים קוקוס וזה רק שיבח את הבצק

*מלית שוקולד*

לערבב קופסא גדולה של שוקולד השחר פרווה 

 כף גדולה של אבקת נוגט 2 סוכר וניל לערבב טוב ולמרוח 

*סירופ קל מעל*

לבשל 1.1/2 סוכר חום בהיר

1.1/2 מים

חצי לימון סחוט וקליפת לימון

לבשל 8 דקות ממש לפני ההוצאה מהתנור

כשהעוגות חמות והסירופ חם לשים מעל איזה 5 6 כפות

טעים טעים 

בהצלחה

גרציה מוסטקיס עמירה




תגובות