בלאחט קציצות דגים😍

 *_בלאחט מטוגן וברוטב אדום_*

*קציצות דגים מהעידה המיצרית יוונית מבית אימא ע"ה*

*המצרכים לקציצות*

1 קילו פילה מלרוזה נקי רחוץ וטחון

*רק מלרוזה ללא עור אני טוחנת לבד*

1/3 לחם יבש

*תמיד יש לי בשקית גדולה מבד ככה זה לא מבאיש*

מורטב טוב וסחוט הייטב ומפורר

*בשום אופן לא חלה* 

6 שיני שום ענקיות טחון

1 כף גדושה כמון טרי 

כפית פפריקה 

מעט פלפל חריף

3 ביצים ומלח

ללוש הייטב ולתת לנוח 20 דקות

ליצור קציצות מאורכות ולטגן בשמן חם עד זהוב יפה

*הרוטב*

בסיר רחב לשים מעט שמן 

2 כפות גדושות רסק עגבניות

מעט פילפל חריף

כפית פפריקה מתוקה ומלח

לערבב ולשים כ......4 מים רותחים הרבה

*הקציצות סופגים רוטב ותופחים*

לערבב להביא לרתיחה להכניס את הקציצות 

*כאן האינדיקציה זה צריך לכסות ועוד קצת את הקציצות* 

להביא לרתיחה ולבשל על סף רתיחה 1/2 שעה לפזר על הכל בערך כפית כמון טרי לנער את הסיר לבשל עוד 10 דקות ולכבות גז

*כמובן שהסיר מכוסה במיכסה* 

בהצלחה 

גרציה מוסטקיס עמירה




תגובות