קובה אורז כשרה לפסח😍

 קובה אורז/ אדווה ניסן

לכמות גדולה של קובות 

1 ק''ג אורז 

כף אחת מלח 

חצי ק''ג חזה עוף 

חופן של בשר טחון ( 150 גרם) 


להשרות את האורז לפחות שעתיים כשהמים מכסים את האורז עם כף מלח.

לאחר השרייה לערבב את חזה העוף כשהוא חתוך לחתיכות ואת הבשר הטחון

ולטחון במג'מיקס (או במכונת בשר) 

לאחר הטחינה ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד.

למלא את הקובות, לגבי סוג האורז ניתן לעשות עם כל סוג. 


לכמות קטנה יותר : 


2 כוסות אורז מושרה במים למשך חצי שעה , 2 חתיכות חזה עוף , חופן בשר טחון טוחנים את האורז לאחר מכן את החזה עוף ואת בשר הטחון מוסיפים מערבבים היטב היטב חצי כף מלח , חצי כפית פלפל שחור (למי שאוהבת) לתת לבצק לנוח 

מלית , מטגנים בצל 

להוסיף בשר טחון 

תיבול -  פלפל שחור מלח ובהרט לקובה 

למלא את הקובות ולהניח על מגש

מרק לפי הטעם מכינים כאשר המרק רותח, להכניס את הקובות אחת אחת ולאחר מכן לערבב בכף עץ 

לבשל על להבה בינונית למשך 45 דקות. 

בתיאבון וחג שמח 🌹💛🌹




תגובות