*קובה אורז*
קובה טעימה מאוד שמבושלת במרק
*למרק:*
בצל גדול קצוץ
סלרי קצוץ-גבעולים ועלים
3 גזר
3 תפוחי אדמה
▪️לטגן את הבצל והסלרי, להוסיף את שאר הירקות
▪️להוסיף מים, חוואיג' כורכום ומלח
*למעטפת של האורז*
1 ק"ג אורז -להשרות במים חצי שעה ולסנן
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
2 כפות שמן
2 ביצים
פלפל שחור, כורכום בהרט ומלח
▪️לערבב היטב ,ולהוסיף חצי כוס מים..להניח מעט לספיגת נוזלים
▪️להוסיף חצי כוס קמח מצה
וללוש שוב
*מילוי בשר*
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל גדול קצוץ דק
פלפל שחור, מלח,בהרט, וכורכום
2 כפות שמן זית
▪️לערבב הכל יחד
*הכנת הקובה*
*חשוב להכין צלחת עם מים ,לטבילה של הידיים*
▪️לקחת מהאורז חופן ביד וליצור כדור גדול.
▪️ליצור חור באמצע...ולסובב על כף היד ,ועם היד השנייה יוצרים את הדפנות...שיהיו דקות
▪️לשים מילוי של בשר טחון בנדיבות, ולסגור....לכדרר....
*ואז בעדינות למעוך,שתצא קציצה שטוחה*
〰️〰️〰️〰️
מרתיחים את המרק
וכשהוא רותח ,מכניסים את הקובות
לבשל בערך חצי שעה....
זה מוכן כשהקובות צפות למעלה.....
בהצלחה🌹
קרדיט:
ניצה בן ישי
תגובות
הוסף רשומת תגובה