עוגת טורט שווה ביותר😍

 *עוגת טורט שווה ביותר*

לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ *חומרים לעוגה:*

6 ביצים בטמפ' החדר

1.1/2 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1/3 כוס שמן

3/4 כוס חלב/חלב שקדים קוקוס/מיץ תפוזים

2.1/4 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה *כל המידות בכוס אוניברסלי*

*להרטבת העוגה:*

כוס מיץ תפוזים

מעט ת. וניל

מעט ת. רום לבן

2 כפות אבקת סוכר

*למלית:*

2 מיכלים שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב/חלב שקדים קוקוס

1 חב' אינסטנט פודינג וניל/או אחר *אני שמתי פירות יער*

*אפשר ורצוי למלא בקרם פטיסייר*

*אופן ההכנה*

מכינים את העוגה, מצננים ופורסים ל.....3 או 4 שכבות: *הפעם פרסתי ל....4*

מחממים תנור ל...180 מעלות.

במיקסר מקציפים ביצים עם הסוכר וסוכר הוניל במהירות גבוהה 10 דקות לפחות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן ואחריו חלב בזרם דק, תוך כדי הקצפה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.

משטחים את התערובת בתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ואופים בטורבו כ.....40 *אולי יותר לבדוק* דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לגמרי.

משחררים את העוגה משולי התבנית בסכין ופורסים לכמה שכבות שוות. מניחים את השכבה העליונה על צלחת הגשה מרטיבים מעט ומורחים את הקרם,

ככה עושים עם כל השכבות

*ניתן לשים פירות בין השכבות*

*מכינים את המלית, מרכיבים, מקררים ומגישים:*

במיקסר מקציפים 2 מיכלים שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג ו-1/4 כוס סוכר לקרם יציב. או קרם פטיסייר עם שמנת מוקצפת

מצננים לפחות שעתיים

בהצלחה

גרציה מוסטקיס עמירה






תגובות