צוואר כבש ממולאת😍

 *_צוואר כבש ממולאת:_*

צאוור נקי רחוץ ויבש יחסית:

200 גרם צנובר או פיסטוק או שקדים *קלויי*

 קצוצים או אגוזי מלך קצוצים גס:

3 בצלים גדולים פרוס גס לא טבעות:

מעט שמן זית לטיגון הבצל 

*המלית*

250 גרם בשר טחון 

*שחכתי להוציא מהמקפי אז שיניתי מעט*

1/2 קילו קורקבנים רתוחים כחצי שעה וקצוצים דק דק

10 משמש מיובש

10 שזיף מיובש

חופן גדול של חמוציות

*הכל קצוץ דק דק*

3 חופנים אגוזי מלך קצוץ גס

חצי שקית קוסקוס גס מוכן

*להכין לפי הוראות היצרן*

אבקת מרק בייתי

6 שיני שום כתושות

מעט כורכום

מעט פלפל שחור

מעט מלח

צרור פטרוזיליה 

מעט סלרי

מעט נענע

*הכל קצוץ*

רבע כוס שמן זית

*הרוטב!!!*

4\3 כוס יין אדום

4\3 כוס מים/מיץ תפוזים *עדיף*

פפריקה פלפל שחור גרוס:

4 שיני שום כתוש:

או כף אריסה בייתית

*ההכנה!!*

ממלאים את הצאוור

מגלגלים וכורכים היטב קושרים בחוט קשירה!!

מחממים שמן זית בסיר רחב שיכול להכיל את הגלילה בנוחות:

לטגן בשמן את הבצל לזהוב עדין *לא להשחים:*

להוסיף תוך כדי טיגון ערבוב את הבשר הממולא עד שמחליף צבע:

להפוך בעדינות עם 2 כפות עץ *בשום אופן לא מזלג*

מזהיבים את הגלילה מכל הצדדים *לא לחרוך*

מוסיפים את הנוזלים והתבלינים מנמיכים להבה ומבשלים בין שעה וחצי לשעתיים  *אם חסר נוזלים מוסיפים מים רותחים בלבל*

להוציא מהנוזל לצנן כמה שעות במקרר להוציא את החוט ולפרוס:

מסדרים את הפרוסות בפיירקס *לא בחד פעמי מפזרים את הרוטב שנקרש מעל!!! אם לפלטת שבת אז לעטוף ולשים בפלטה אם ליום חול לאפות בתנור בערך 1/2 שעה בפלטה יותר זמן טעים וחגיגי בתאבון* 

*_בהצלחה גרציה מוסטקיס עמירה_*





תגובות