*מתכון לחציל הטעים בעולם של "הקוסם"*
*פריכים, שזופים ולא ספוגים בשמן*
*מרכיבים:*
3 חצילים יפים ומבריקים
1 כוס קורנפלור
1 כוס קמח רגיל
מלח גס
שמן לטיגון עמוק
*ההכנה:*
קולפים את החצילים וחוצים לרוחבם.
מעמידים כל חצי חציל על בסיסו ופורסים לאורך לפרוסות ברוחב זרת.
*אני חתכתי כל פרוסה ל...2 לאורך* מניחים את פרוסות החציל על רשת/מסננת ומפזרים כמות נדיבה של מלח גס. משאירים כך ל-45 דקות לפחות. *פעולה זו מוציאה את הנוזלים מהחציל, הופכת אותו פחות מריר וגורמת לו לספוח כמות קטנה יותר של שמן בטיגון.*
שוטפים את החצילים מהמלח הגס ומניחים להם להתייבש כ-10 דקות.
מערבבים את הקמח והקורנפלור ומקמחים את החצילים בתערובת משני הצדדים תוך ניעור, כך שתישאר שכבה דקה של ציפוי.
חממים שמן במחבת עמוקה, ומטגנים את החצילים כ....3 דקות מכל צד עד הזהבה. מניחים על נייר סופג. מעבירים לצלחת הגשה וטורפים.
*בהצלחה גרציה מוסטקיס עמירה*
תגובות
הוסף רשומת תגובה