קציצות אבוחצירא ברוטב עגבניות😍

 *קציצות אבוחצירא בהשראה המתכון המקורי ברוטב עגבניות בנוסח טריפוליטאי*

250 גרם בשר טחון בקר,

250 גרם בשר טחון עוף

*אני שמה בקר וכבש*

2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה

1 בצל קצוץ,

1 גזר מגורד,

צרורות קטנים של כוסברה, ופיטרוזליה קצוצים

2 ביצים,

2 פרוסות לחם יבש רטוב וסחוט.

כורכום, כפית קינמון, א.מרק, *אני משתמשת עם אבקת מרק בייתית* פ.שחור מעט מלח.

*לטיגון*

מכינים קערה עם ביצים טרופות

וקערה עם סולת

להכין תערובת ויוצרים קציצות פחוסות.

*לשים לב הן תופחות*

לטבול בביצה טרופה ולעטוף בסולת.

במחבת עם שמן חם לטגן את הקציצות להזהבה

להעביר לסיר שמכינים בו רוטב עגבניות

*הרוטב*

מחממים קופסה של עגבניות קצוצות עם 6 שיני שום כתושות, פלפל חריף

פ.אדומה, פ.שחור, מלח.

2 וחצי כוסות מים חמים להסמיך ולצמצם הרוטב.

להוסיף את הקציצות לבשל על אש נמוכה 40 דקות. לצנן לקצוץ כוסברה או פטרוזיליה מעל

*בהצלחה גרציה מוסטקיס עמירה*




תגובות