*קציצות אבוחצירא בהשראה המתכון המקורי ברוטב עגבניות בנוסח טריפוליטאי*
250 גרם בשר טחון בקר,
250 גרם בשר טחון עוף
*אני שמה בקר וכבש*
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
1 בצל קצוץ,
1 גזר מגורד,
צרורות קטנים של כוסברה, ופיטרוזליה קצוצים
2 ביצים,
2 פרוסות לחם יבש רטוב וסחוט.
כורכום, כפית קינמון, א.מרק, *אני משתמשת עם אבקת מרק בייתית* פ.שחור מעט מלח.
*לטיגון*
מכינים קערה עם ביצים טרופות
וקערה עם סולת
להכין תערובת ויוצרים קציצות פחוסות.
*לשים לב הן תופחות*
לטבול בביצה טרופה ולעטוף בסולת.
במחבת עם שמן חם לטגן את הקציצות להזהבה
להעביר לסיר שמכינים בו רוטב עגבניות
*הרוטב*
מחממים קופסה של עגבניות קצוצות עם 6 שיני שום כתושות, פלפל חריף
פ.אדומה, פ.שחור, מלח.
2 וחצי כוסות מים חמים להסמיך ולצמצם הרוטב.
להוסיף את הקציצות לבשל על אש נמוכה 40 דקות. לצנן לקצוץ כוסברה או פטרוזיליה מעל
*בהצלחה גרציה מוסטקיס עמירה*
תגובות
הוסף רשומת תגובה