לזניית חצילים וגבינות😍

 *לזניית חצילים וגבינות* 

*החומרים*

חבילת דפי לזניה

2 חצילים פרוסים דק דק

מומלחים במלח גס כשעה לפחות

 רבע שמן זית

*הרוטב*

2 כפות שמן זית

3 שיני שום, פרוסות דק

1 כפית אבקת מרק בצל ביתי

2 קופסאות של עגבניות מרוסקות 

שמנת לבישול

כוס חלב

מלח

פלפל

*לשכבת גבינות*

2 קופסאות קוטג'

2 כוסות של גבינות 

*גבינה צהובה כל שהיא מגוררת גבינה בולגרית גבינת שמנת מוצרלה הקיצקיץ מה שבא לך*

כף אבקת מרק בייתי 

חופן קטן עלי פטרוזיליה, קצוצים

3 טבלאות של בזיליקום קפוא

*הכנת החציל*

 חותכים את החציל לרצועות דקות דקות

אחרי ששהו במלח סופגים בנייר סופג

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מורחים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם ל....190 מעלות כ....20 דקות או עד שהירקות מתרככים מוציאים ומניחים בצד לצינון.

*הרוטב*

בסיר קטן עם מעט שמן זית מטגנים את השום הפרוס על להבה בינונית כדקותיים

 עד שמתחיל להעלות ריח נעים. מוסיפים את אבקת המרק, העגבניות המרוסקות פותחים מביאים לרתיחה מוסיפים שמנת לבישול וכוס חלב מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ...20 דקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

*שכבת הגבינות*

 בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.

*הרכבת הלזניה* בתבנית חד פעמית בינונית  יוצקים מצקת מהרוטב *כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות ותספוג רוטב* 

מסדרים שכבה אחידה של עלי לזניה ומעל העלים שממם מצקת של רוטב מניחים שליש מתערובת הגבינות. מפזרים מעל 2/3 מהחצילים מרפדים בשכבה נוספת של דפים.

מעל דפי הלזניה מורחים 2 מצקות מרוטב העגבניות. מעל מניחים 1/3 נוסף מתערובת הגבינות ומפזרים 2/3 מהחצילים הקלויים. מרפדים שוב בדפי לזניה. מעל דפי הלזניה מורחים את שארית תערובת הגבינות ואת כל החצילים שנשארו.

מצפים את השכבה האחרונה של דפי הלזניה בכל רוטב העגבניות שנישאר

מפזרים כמות נכבדה של מוצרלה מכסים את   התבנית בנייר אפייה ואוטמים הייטב ברדיד אלומיניום. אופים בתנור חם כ....35 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.

מוציאים בזהירות את הניירות ומשחימים מעט מוציאים  את התבנית מהתנור ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה המגוררת. מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה.

מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר כמה דקות ומגישים

פשוט טעיםםםם טעיםםםם 

*בהצלחה גרציה מוסטקיס עמירה*




תגובות