עלי מנגולד ממולאים 🥰

 *עלי מנגולד ממולאים*


▪ עלי סלק/מנגולד 

▪500 ג' בשר טחון

▪חופן עלי נענע קצוצים

▪2 שיני שום קצוצות


*לרוטב*

▪בצל גדול קצוץ

▪גבעולי מנגולד

▪2 עגבניות מגורדות

▪מיץ מחצי לימון

▪כפית סוכר

▪ תבלינים: פלפל שחור גרוס, מעט מלח, פפריקה מתוקה בהרט, *קמצוץ של קינמון*


*ההכנה*


▪לבשל את  עלי הסלק במים עד לריכוך . *ומיד* להעביר לקערה עם מים קרים!! ( עם קוביות קרח) *פעולה זו שומרת על הצבע של העלים*


▪בקערה לשים את הבשר הטחון , להוסיף עלי נענע קצוצים, שיני שום קצוצות, מלח, פלפל שחור, בהרט

▪להפריד את העלים והגבעולים.

▪לפרוס עלה מנגולד , ולהניח  בחלק התחתון מילוי בשר, לסגור בצורת מעטפה

▪בסיר שטוח לשים מעט שמן

▪לטגן את הבצל עם הגבעולים לשקיפות

▪ להוסיף את העגבניות המגורדות, ותבלינים: פפריקה מתוקה, קינמון, מיץ לימון וסוכר...לערבב...להוסיף חצי כוס מים.

▪לשים את עלי המנגולד הממולאים ברוטב

▪לכסות את הסיר, על להבה נמוכה שעה....


בהצלחה🌹


קרדיט:

ניצה בן ישי






תגובות