*עלי מנגולד ממולאים*
▪ עלי סלק/מנגולד
▪500 ג' בשר טחון
▪חופן עלי נענע קצוצים
▪2 שיני שום קצוצות
*לרוטב*
▪בצל גדול קצוץ
▪גבעולי מנגולד
▪2 עגבניות מגורדות
▪מיץ מחצי לימון
▪כפית סוכר
▪ תבלינים: פלפל שחור גרוס, מעט מלח, פפריקה מתוקה בהרט, *קמצוץ של קינמון*
*ההכנה*
▪לבשל את עלי הסלק במים עד לריכוך . *ומיד* להעביר לקערה עם מים קרים!! ( עם קוביות קרח) *פעולה זו שומרת על הצבע של העלים*
▪בקערה לשים את הבשר הטחון , להוסיף עלי נענע קצוצים, שיני שום קצוצות, מלח, פלפל שחור, בהרט
▪להפריד את העלים והגבעולים.
▪לפרוס עלה מנגולד , ולהניח בחלק התחתון מילוי בשר, לסגור בצורת מעטפה
▪בסיר שטוח לשים מעט שמן
▪לטגן את הבצל עם הגבעולים לשקיפות
▪ להוסיף את העגבניות המגורדות, ותבלינים: פפריקה מתוקה, קינמון, מיץ לימון וסוכר...לערבב...להוסיף חצי כוס מים.
▪לשים את עלי המנגולד הממולאים ברוטב
▪לכסות את הסיר, על להבה נמוכה שעה....
בהצלחה🌹
קרדיט:
ניצה בן ישי
תגובות
הוסף רשומת תגובה