מרק עדשים אפונה 🥰

 *_מרק עדשים אפונה שווה מזיכרונות ילדותי_*

*המצרכים*

מעט שמן זית

1 בצל גדול קצוץ 

1/2 1 כוסות אפונה מיובשת או 2 כוסות אפונה/עדשים יבשים מושרים שעה במים

2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה

1 תפו"א אדום ביינוני

חתוך קטן

2-3 ליטר מים רותחים

צרור שמיר קצוץ

*לא היה לי שמיר* אז שמתי חופן כוסברה רק העלים קצוץ

ו.....2 גבעולי סלרי קצוץ דק דק דק

*אני אוהבת לשים את הליבה של הסלרי זה הכי טעים*

וכמה עלים של הסלרי קצוצים דק

3 שיני שום קצוץ דק

*תבלינים לפי הטעם*

אני שמה מעט חוייג פלפל לבן אבקת מרק בצל טבעי ומלח

*ההכנה*

מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הגזר ומטגנים קלות שיוציאו מעט מהמתיקות מוסיפים את התפו"א וממשיכים עם הטיגון

מוסיפים את השום ומטגנים עוד מעט  ומוסיפים את התבלינים בכדי לפתוח טעמים עם הכל

מוסיפים את האפונה/עדשים הרחוצה והמסוננת מערבבים כדקותיים יוצקים מים עד לכיסוי מלא של האפונה/עדשים ועוד מעט

מביאים לרתיחה

ומבשלים על אש נמוכה כשעה שעה וחצי בוחשים מדי פעם, לקראת סוף הבישול 

*אם רוצים מוסיפים  שמיר לקישוט בעת ההגשה*

כשזה מוכן ניתן למעוך עם מוט חשמלי 

ממתינים מעט 

ומוזגים לצלחות עמוקות מפזרים מעל קרוטונים מתובלים

 *לא חייב אבל טעיםםם*

או לקרוע לחם כהה ולאכול

בהצלחה

קרדיט:

 גרציה מוסטקיס עמירה




תגובות