זיתים שחורים בהכנה ביתית🥰

 *זיתים שחורים בהכנה בייתית*


▪️בערך 2 ק"ג זיתים

▪️מלח גס


*שלב 1:*


▪️לשים את הזיתים במסננת גדולה, מעל לפזר מלח גס...שוב זיתים...שוב מלח גס....

▪️לשים על מגש עם מגבת....שיספוג את הנוזלים....

▪️לשים על הזיתים כלי כבד, אפשר סיר גדול עם מים....

▪️לכסות במגבת....ולהניח ככה שבועיים....מידי פעם...לתת ערבוב קל...

▪️אחרי שבועיים....כבר אין נוזלים כלל...

▪️אפשר לשטוף מעט את הזיתים....ולעבור לשלב הבא


*שלב 2:*


▪️לשים בצנצנת או קופסא חופן זיתים

▪️מעל לפזר שיני שום, פרוסות לימון, מלח...ושמן זית

▪️שוב שכבה של זיתים...שום,לימון,מלח...ושמן זית....

▪️בערך 24 שעות...וזה מוכן....



בהצלחה🌹 

קרדיט:

ניצה בן ישי




תגובות