*זיתים שחורים בהכנה בייתית*
▪️בערך 2 ק"ג זיתים
▪️מלח גס
*שלב 1:*
▪️לשים את הזיתים במסננת גדולה, מעל לפזר מלח גס...שוב זיתים...שוב מלח גס....
▪️לשים על מגש עם מגבת....שיספוג את הנוזלים....
▪️לשים על הזיתים כלי כבד, אפשר סיר גדול עם מים....
▪️לכסות במגבת....ולהניח ככה שבועיים....מידי פעם...לתת ערבוב קל...
▪️אחרי שבועיים....כבר אין נוזלים כלל...
▪️אפשר לשטוף מעט את הזיתים....ולעבור לשלב הבא
*שלב 2:*
▪️לשים בצנצנת או קופסא חופן זיתים
▪️מעל לפזר שיני שום, פרוסות לימון, מלח...ושמן זית
▪️שוב שכבה של זיתים...שום,לימון,מלח...ושמן זית....
▪️בערך 24 שעות...וזה מוכן....
בהצלחה🌹
קרדיט:
ניצה בן ישי
תגובות
הוסף רשומת תגובה