*בקלאווה מבצק פילו ממכרות*
1 אריזת עלי פילו שהופשרו כמה שעות -לילה במקרר
*לסירופ הסוכר*
2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון שלם
וכמה עלי עטר/גרניום
*ההכנה*
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים את תערובת הפיצוחים
3/4 כוס מכל סוג
פיסטוק
אגוזי מלך
פקאן
שקדים
בוטנים
קלויים קלות וגרוסים
*אני אוהבת להוסיף חופן צנוברים*
כפית קינמון גרידת לימון ו...2 מצקות מסירופ הסוכר.
מניחים עלה פילו אחד על נייר אפייה ובעזרת מברשת מורחים אותו בחמאה/שמן קוקוס. מניחים מעליו עוד עלה וגם אותו מורחים מניחים עלה שלישי ומורחים שוב
*_אני מערבבת שמן עם מחמאה מומסת_*
בעזרת כף שמים מתערובת הפיצוחים כמות נכבדה לכל רוחב הבצק בחלק שקרוב יותר אלינו ומפזרים קצת על כל שטח הבצק.
סוגרים את הצדדים היטב כדי שהמלית לא תברח כשסוגרים ונעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל את הבצק לרולדה.
מעבירים לתבנית האפייה את כל הרולדות בצפיפות ובעזרת סכין חדה פורסים את הרולדות לפרוסות אלכסניות כמעט עד הסוף
*אני פורשת עם קלף נירוסטה* ומורחים את כל המחמאה עם השמן על כל העוגיות
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-30-40 דקות או עד שהבקלאווה מזהיבה יפה.
*מכינים את הסירופ*
מבשלים על להבה בינונית את הסוכר והמים כ – 20 דקות עד שמתקבל סירופ די סמיך וזהוב. מוסיפים מיץ לימון ועלי הגרניום ומבשלים עוד 5 דקות.
את הסירופ מוזגים כשהוא רותח מייד כשמוציאים את העוגיות מהתנור מוציאים את העוגיות מהתנור וכשהן עדיין חמות, בעזרת כף מוזגים עליהן את הסירופ החם. גם את מה שנשפך לתבנית אוספים עם הכף ומוזגים שוב ושוב על העוגיות.
*בהצלחה
קרדיט:
גרציה מוסטקיס עמירה*
תגובות
הוסף רשומת תגובה