גונדי

 מתכון גונדי נוחודי אורגינל מהמטבח הפרסי🤍

לעיסה של הגונדי

קילו חזה עוף (עדיף משניצל )לטחון בבית

2 בצלים בינוניים מגורדים

1 גזר מגורד

3 וחצי כוסות קמח חומוס לגונדי(להשיג בחנויות תבלינים)אני קונה חומוס קלוי וטוחנת בזמן הבישול

שקית אבקת אפיה

 סודה לשתייה כפית

כף ורבע מלח

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית כורכום

3 כפות שמן

4 כפות מים

ללוש הכל יחד כעשר דקות לישה (עם כפפות שהידיים לא יקבלו צבע) עד שכל החומרים מתאחדים ,מנוחה במקרר שעה עם כלי מכוסה


בסיר רחב מטגנים בצל גדול מוסיפים 2 חתיכות כיריים או כל חלק עוף שאתם אוהבים מטגנים מעט ,מוסיפים כפית כורכום,מלח ,פלפלשחור,כף מרק עוף,תפוח אדמה ,ומוסיפים חומוס מושרה לילה לפני (לסנן),מוסיפים כ1.5 ליטר מים ומבשלים כחצי שעה

וכוסברה טחונה בסיר להוסיף חובה!

שהסיר רותח לאחר חצי שעה מגלגלים את העיסה לכדורים ומוסיפים לסיר ומבשלים כעוד 40 דק עד לסיום הבישול

שימו לב לא להוסיף הרבה מים ,שיהיה טעם לגונדי 🤍בהצלחה ממני באהבה


תגובות