נוגט בשקדים-זבן בלוז/ רחל פדידה

נוגט בשקדים-זבן בלוז/ רחל פדידה

מצרכים:
1 קילו אבקת סוכר
1 וחצי כוסות מים
2חלבונים
1 כוס שקדים חלוטים וקלויים
1/2  כוס סוכר
100 גרם אגוזיי מלך או פקאן
כף סוכר
1/2 כפית מסטקא טחונה

אופן ההכנה:

ממיסים את הסוכר במיים. מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת על אש קטנה(כדיי למנוע השחמת מהסירופ)..עד שמתקבל סירופ סמיך.מורידים את הסיר מעל האש ומקררים מעט.בינתיים מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד שנוצר קצף סמיך.מוסיפים את  המסטקא הטחונה לכף הסוכר .מוסיפים לסירופ הפושר את קצף החלבונים  בכמויות קטנות.כשכל הקצף נבחש בסירופ התערובת הופכת לבנה וקשה.מחדירים את השקדים החלוטים והקלויים קלות. מעבירים לקערת הגשה נאה ומקשטים בחתיכות אגוזים ושקדים קלויים.
בתיאבון:)

תגובות