בצק פריך במילוי אגוזים

בצק פריך במילוי אגוזים


בצק פריך

200 גר' מרגרינה
חצי כוס סוכר
1 וניל
1 ביצה
שתי כוסות וחצי כוסות קמח  (כוס חד פעמית שקופה רגילה)
כפית אבקת אפיה

אופן הכנה

מעבדים את כל החומרים חוץ מהביצה בפולסים במעבד מזון
כשהכל נהיה פירורים מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמקבלים בצק .  ומכניסים לקירור לשעה לפחות .

מוציאים מחלקים ל3 מרדדים ומורחים ממרח תמרים או מה שרוצים , מגלגלים לרולדה מעבירים לתבנית רחבה וחותכים לצורות עוד לפני האפיה .

אופים בחום בינוני כ20דק' .


ועכשיו לטיפים לבצק פריך .
בצק פריך אסור לעבד וללוש אותו הרבה .

❤כי כך מפעילים את הגלוטן שבקמח ובמקום פריכות מקבלים בצק דחוס וקשה .

אם העוגיה כשאוכלים אותה בהתחלה היא פירורית בפה ואחרכך נמסה בפה סימן שעשיתם בצק כמו שצריך .

את הביצה בבצק אפשר להחליף לשתי חלמונים ומקבלים בצק משובח ונמס יותר או אפשר את הביצה להחליף לרבע כוס שמנת מתוקה או צימחית ונקבל בצק עדין יותר .

אפשר להחליף את הביצה גם לרבע כוס מיץ תפוזים ונקבל בצק יותר קריספי למי שאוהב יותר קריספי . בד"כ אני עושה בצק עם מיץ תפוזים לעוגיות סיגרים ממולאים באגוזים טחונים וקוקוס  כך וקל יותר ליצור סיגרים מגולגלים מבצק מיץ תפוזים .

מהבצק פריך אפשר לעשות סוגי פאי שונים .

אם מפחיתים מהבצק את הסוכר ושמים כפית שטוחה מלח נקבל בצק פאי מלוח .

מלוי אגוזים

כוס אגוזים טחונים או גרוסים דק, כוס קוקוס
חלבון אחד וחצי כוס סוכר . מערבבים יחד ויוצריים מילוי

בהצלחה

Yigal Amdadi 🍭


תגובות

הוסף רשומת תגובה