מרק אפונה ועדשים כתומות

מרק אפונה ועדשים כתומות

מצרכים

לסיר גדול מאוד

1 בצל בנוני
שקית קטנה עדשים כתומות
שקית קטנה אפונה יבשה
1 גזר לבן גדול
1 גזר רגיל גדול
2-3 גבעולי סלרי עם העלים
4 תפוחי אדמה גדולים
חב' שמיר קצוץ
מרק עוף
כורכום
חוויג' למרק
תבלין לעוף
מלח
אבקת שום או 2-3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

את העדשים ואת האפונה לשטוף היטב ולשמים בקערה עם מים להשריה של כ 10 דק'

את הירקות לחתוך לקוביות קטנות קצוצות,
(בצל,גזרים,סלרי) את התפוחי אדמה לחתוך לקוביות מעט יותר גדולות,
בסיר עמוק לטגן את הבצל במעט שמן עד להזהבה,לאחר מכן להוסיף את הגזר להמשיך לטגן עוד כמה דקות,להוסיף את הסלרי להמשיך לטגן,להוסיף את האפונה ואת העדשים ולערבב הכל ביחד,להמשיך לטגן עוד כ 5-7 דק' ולערבב מדי פעם,
לתבל בתבלינים,ולהוסיף מים עד כ 3/4 מהסיר,לתת לזה בישול של כרבע שעה ואז להוסיף את התפוחי אדמה,
להוסיף מים עד לגובה הסיר שלא יגלוש מדי,לתת לזה בישול כחצי שעה על אש בנונית בלי מכסה,ב 5 דק' האחרונות להוסיף את השמיר לערבב היטב ולהגיש חם.

         באהבה



תגובות

הוסף רשומת תגובה