המתכון הכי שווה שלי לזניה גבינות/אניטה חיים

המתכון הכי שווה שלי לזניה גבינות/אניטה חיים
 ללזנייה גבינות עם רוטב עגבניות

  18 דפי לזניה

לרוטב עגבניות

800 גרם עגבניות מרוסקות
1 רסק עגבניות
3 כפות שמן זית
5 שיני שום כתושות
כפית וחצי סוכר
1/2 כוס גודל ספל - מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם

בקערה לערבב את כל הגבינות
250 גבינה לבנה 5 אחוז
500 גרם קוטג’ 5 אחוז
250 גרם גבינה צהובה מגוררת או/ו מוצרל
200  גרם גבינה מלוחה בולגרית 5אחוז

רוטב  בשמל
1/2 חמאה
3כפות קמח
3כוסות מים קרירים
1 כף שטוחה פפריקה
מלח פלפל שחור לפי הטעם

בסיר מטגנים את כל מצרכי הרוטב טועמים ומתבלים
לפי הטעם של כל אחד  מניחים בצד.
בקערה  מערבבים את כל הגבינות.
משמנים תבנית פיירקס  גדולה
מסדרים שכבה ראשונה עלי לזניה מעל יוצקים שכבת רוטב עגבניות (כשליש כמות ומעליה שכבת גבינות (חצי מכמות הגבינות). ממשיכים לעוד 2 שכבות
השכבה השלישית רק רוטב עגבניות
ומכסים ברוטב בשמל .

שלב זה מי שרוצה להעשיר את הלזניה זה שלב לא חובה אבל מומלץ לדעתי לרטיבות ולרכות ולהעשרה של הטעם.
הכנת הבשמל....
בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח מלח לפי הטעם  ופפריקה מתוקה מוסיפים את המים ומערבבים ללא הפסקה עד לקבלת מרקם סמיך ומסירים  מהאש.

 תנור ל-200 - 180  מעלות ועוטוף בנייר כסף.אופים את הלזניה במשך 50  דקות, ועוד -10 דקות נוספות להשחמה  .



תגובות

הוסף רשומת תגובה