פשטידת מנגולד/ אביה ע

פשטידת מנגולד/ אביה ע
מצרכים:
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ
2 חבילות עלי מנגולד – כולל החלק הלבן
6 כפות שמן זית
4 ביצים L
כוס (בערך 200 גרם) גבינה צהובה מגורדת
2 קוטג' 750 גרם ( קוטג' טרה)
3 כוסות קמח תופח או 3 כוסות קמח + שקיץאבקת אפיית+ כף מלח
כף מרק עוף
2 כפות סוכר
1 חבילת רסק עגבניות 250 גרם
2 גזרים מגורדים

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות
– חותכים את החלק הלבן של המנגולד לקוביות ואת החלק הירוק לרצועות דקות.
– מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל (או הכרשה) ביחד עם החלק הלבן של המנגולד עד שהם מתרככים. מוסיפים את רצועות המנגולד הירוקות ו2 גזרים מגורדים ומטגנים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב. מתבלים ב-1/2 כפית מלח.
מעבירים לקערה גדולה ומחכים מעט שהתקרר
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים.
מקפידים לערבב בין הוספה להוספה.
– מעבירים לתבנית. בינונית משומנת היטב
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
– מצננים לגמרי לפני שפורסים. ותהיו סבלניים עם זה, הפשטידה חייבת להתקרר אחרת היא לא תהיה מספיק יציבה.

חשוב לתת לה להתקרר לפני שחותכים כדי שהיא תתייצב

הערות ושדרוגים:
– ניתן להמיר את המנגולד בחבילת עלי תרד.
– במקום גבינה לבנה או קוטג, אפשר להשתמש בגבינת שמנת, גבינה ריקוטה או כל גבינה לבנה רכה שאוהבים.
– ניתן  לפזר גרעיני חמנייה מעל הפשטידה וגרעיני דלעת או שומשום.

הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993


תגובות