אורז עם טנזניה יאמי אש😍

אורז עם טנזיה/ יפה ימין

אורז עם פירות יבשים - תוספת מפנקת שמתאימה במיוחד לט"ו בשבט ולאירועים חגיגיים  556 קלוריות למנה, 208 קלוריות ל-100 גרם.


מעדן לט"ו בשבט

מצרכים למתכון (8 מנות/יחידות, 268 גרם למנה\יחידה)

האורז

אורז בסמטי - 2 כוסות - סה"כ (292 גרם)

מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)

שמן קנולה - כף (10 מ"ל)

מלח - כפית שטוחה

הטנזיה

משמש מיובש - 20 יחידות - סה"כ (200 גרם)

שזיף מיובש - 20 יחידות - סה"כ (220 גרם)

צימוקים - 100 גרם

שקדים מולבנים פרוסים - אריזת ניילון (100 גרם)

אגוז מלך טבעי - שקית (100 גרם)

שמן קנולה - כף (10 מ"ל)

מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)

מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)

סוכר - כוס (179 גרם)

8 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.

אופן הכנת המתכון

1. הכנת האורז: מרתיחים את המים ביחד עם השמן והמלח. מוסיפים את האורז, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 20 דקות.
2. הכנת הטנזיה: מכניסים למחבת או סיר את כל הפירות היבשים (כולל השקדים והאגוזים), השמן, מיץ הלימון, המים והסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עד לריכוך (זמן הבישול עד שהמים מתאדים ונשאר מעט רוטב קרמלי).
3. הרכבת המנה: מניחים את האורז על צלחת הגשה נאה ומעל מוסיפים את תבשיל הטנזיה עם הפירות היבשים.
4. בתיאבון

קרדיט:
יפה שלתיאל



תגובות