קציצות מפרום כתוספת לקוסקוס+סירטון😍

קציצות מפרום כתוספת לקוסקוס

לקציצות

חצי קילו בשר בקר טחון
בצל מגורד
חופן פטרוזליה קצוצה
גבעול כרפס קצוץ דק דק
גזר מגורד דק
עלי סלרי קצוצים
2 כפות שמן
3 כפות פירורי לחם
ביצה
כפית מלח
חצי כפית בהרט
חצי כפית אגוז מוסקט
כף תבלין למפרום
כפית פלפל שחור
כף כמון
חצי כפית קינמון
חצי כפית שאטה
חצי כפית סודה לשתיה
לערבב היטב ולהכניס למקרר לשעה

תפו״א לחתוך לפרוסות כאשר על חתך שני לא עד הסוף שיווצר כמו שתי שכבות עם אופציה להכניס בשר סוג של מעטפה

אופן הכנה

להכין צלחת עם חצי כוס קמח מנופה
להכין צלחת עם ביצה טרופה ,
מעט מלח ,
כפית רסק עגבניות ו3 כפות מים ,
לטרוף את הכל ביחד.

לחמם מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ,
לגלגל קציצות ולמעוך מעט עם היד , להכניס לתוך מעטפת תפוחי האדמה
לטבול בקמח ואז בביצה לטגן כמה דקות מכל צד ולהניח בנייר סופג .

להכנת הרוטב

בסיר רחב ושטוח ,
לטגן בצל עד להזהבה,
להוסיף 3 שיני שום כתושות לטיגון קצר ,
כף פפריקה מתוקה,
2 כפות רסק עגבניות,
לטגן קלות,
להוסיף 2 עגבניות מגורדות ,
5 ענפי סלרי ללא הגבעול ,
כפית בהרט מרוקאי,
מעט קינמון,פלפל שחור גרוס,
מלח או כף אבקת מרק

2 -4 כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף,

לערבב היטב ,להוסיף את הקציצות על הרוטב שהוא מבעבע,לנענע את הסיר,לבשל חצי שעה להבה בינונית,
להסיר מכסה לבשל לעוד 5 דקות ללא מכסה.


בהצלחה

Yigal Amdadi 🍭

קרדיט:
רותי



תגובות