לחמניות קלות להכנה😍


לחמניות

מצרכים למתכון (14 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה)

הבצק

קמח לחם - 600 גרם, 4.25 כוסות.

שמרים יבשים - 13 גרם, כף אחת.

סוכר - 50 גרם, 1/4 כוס.

ביצה - Large

חלב - כוס (240 מ"ל)

שמן קנולה - 50 מ"ל, 1/4 כוס.

מלח - 10 גרם, 1.5 כפיות.

הציפוי

ביצה - Large, טרופה.

שומשום - 14 כפות - סה"כ (168 גרם), כף לכל לחמניה.

14 מנות/יחידות: 13-14 לחמניות.

אופן הכנת המתכון

1. לשים בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר, ולערבל לפיזור אחיד של המצרכים.
2. לעשות גומה בתערובת, להוסיף את הביצה והחלב ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה.
3. כשמתחיל להיווצר בצק יש להוסיף את השמן ולהגביר את המהירות מעט. ללוש למשך כ- 7-8 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי (כדאי לבדוק מדי פעם אם צריך להוסיף לבצק מים ולהוסיף 1-2 כפות מים קרים במידה וכן).
4. להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כ- 3 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אלסטי ומעט דביק (כשלוקחים חתיכה מהבצק ומותחים אותה - היא לא נקרעת מיד).
5. להעביר את הבצק לקערה מעט משומנת ולהתפיח למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. להוריד את האוויר, ללוש כדקה ולחלק ל- 13-14 כדורים (כ- 85 גרם כל כדור).
6. לכדרר את עיגולי הבצק לכדורים מהודקים ולהניח בתבנית אפייה במרווחים אחד מהשני.
7. להתפיח את כדורי הבצק למשך כ- 45 דקות, להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום לפי הטעם.
8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות עד להשחמת הלחמניות ולצנן. מתקבלות לחמניות המבורגר מושלמות!
9. בתיאבון

טיפים וגיוונים:

1. ניתן להשתמש במים במקום בחלב (למי שרוצה גרסת פרווה או רגיש ללקטוז). יוצא טעים מאוד גם כן!
2. לא הייתי מוותרת על הסוכר - המתיקות מאוד עדינה ותורמת לטעם.

הקרדיט תנגה גלבוע אדמית !

קרדיט:
דנה




תגובות