עוגת תפוחים בחושה😍

עוגת תפוחים בחושה/ניקיב
גודל תבנית: 24

מרכיבים:

4 תפוחים גדולים
4 ביצים
חצי כוס סוכר
2 כפות גדושות סוכר חום בהיר או סוכר לבן
280 ג' קמח תופח (2 כוסות)
כוס שמן
כפית אבקת קינמון גדושה
קורט מלח



הכנות:

1. לחמם תנור ל180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לקלף את התפוחים לחתוך אותם לקוביות קטנות ולשים בקערה, להוסיף את הסוכר חום ולערבב.

3. בקערה נפרדת לטרוף את הביצים והסוכר בעזרת מזלג במשך כמה שניות, להוסיף את התפוחים, שמן, קמח, קינמון  לערבב לעיסה אחידה בעזרת כף.
קצת קשה לערבב לא נורא.

5. להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה.

6. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 45 דקות או עד שהעוגה יציבה זהובה וקיסם יוצא נקי.

7. הציפוי מעל העוגה:
מרתיחים בסיר עם כוס מים חמים
3 תפוחי עץ ללא קליפה אדומים לריבועים קטנים
עד שהתפוחים מתרככים
ומוסיפים
כף וחצי סוכר
קינמון כפית שטוחה
אבקת סוכר לפזר מעל





תגובות