עוגת שמרים שוקולד ממכרת😍

*עוגת שמרים שוקולד ממכרת*/ אפרת
(כמויות לפי כוס ח.פ. לשתיה קרה)

*לבצק-*
קילו קמח
כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
3 ביצים
1 ס.וניל
כוס שמן

לעשות בקמח גומה לשים את הסוכר השמרים וחלק מהמים לערבב היטב ואז להוסיף את שאר המרכיבים לפי הסדר
ללוש היטב לישה ארוכה שתגרום לגלוטן להתפתח
להניח מכוסה להתפחה
להוריד את הנפח לאחר 20 דקות ואחר כך עוד פעם או פעמיים זה מכניס אווריריות לבצק

*למילוי-*
ממרח שוקולד שלתוכו מערבבים בערך חצי כוס שמן ומערבבים היטב

בקערה לערבב-
12 כפות סוכר
6 כפות קקאו
1 ס.וניל

לחלק את הבצק לכדורים
לפתוח כל כדור למלבן (כמה שיהיה יותר ארוך ככה יהיה דק ויאפשר הרבה סיבובים בעוגה)

למרוח מהשוקולד
לפזר מתערובת הקקאו
אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, קינמון
לטפטף כמה טיפות של מים (כדי לעזור לסוכר והקקאו להנמס)
לגלגל ולקלוע בצורה שרוצים
אפשר להשאיר ככה ולחתוך מספר חתכים באלכסון כדי שיהיה לאוויר לאן לצאת שלא יפוצץ את החלק העליון
או לחתוך באמצע וללפף בצורת בורג

להניח להתפחה שניה של 20 דקות

מעל למרוח ביצה מעורבבת עם 2 כפיות סוכר

 ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות

להוציא שמקבלות צבע שחום יפה

נשמרות מעולה בהקפאה

           בהצלחה💞


קרדיט:אלינור


תגובות