עוגה טעימה אש
רכיבים:
לשכבה הבהירה:
100 גרם חמאה רכה
½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
קמצוץ מלח
¾ כוס קמח (120 גרם)
לשכבה הכהה:
100 גרם חמאה רכה
½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
קמצוץ מלח
¾ כוס קמח (110 גרם)
2 כפות קקאו (20 גרם)
1 כפית אבקת נס קפה
לקישוט:
1 כוס חלב
1 חבילת שוקולד מריר
מעט קוקוס טחון
אופן ההכנה:
השכבה הבהירה:
1. בקערת המיקסר מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח וקמח, רק עד שמתקבל בצק חלק.
השכבה הכהה:
1. בקערת המיקסר מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח , קמח, קקאו וקפה, רק עד שמתקבל בצק חלק.
הרכבת העוגה:
1. מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה של 170º.
2. מכינים 2 תבניות אפייה עגולות ויוצקים כל תערובת לתבנית.
3. אופים במשך כ - 20 דקות, עד שהעוגה מתייבשת ( בודקים בעזרת נעיצת גפרור בעוגה. אם הגפרור יבש, העוגה מוכנה. ).
4. מצננים את העוגות ופורסים כל עוגה במרכזה ( ל 2 חלקים בהירים ו -2 חלקים כהים).
5. על גבי תבנית אפייה שלישית, מסדרים שכבה של עודה בהירה, מעליה שכבה כהה, שכבה בהירה ושכבה כהה.
6. מחממים בסיר קטן את החלב וממיסים בתוכו את השוקולד המריר.
7. מצפים בעזרת מרית את העוגה ברוטב השוקולד ומפזרים מעל קוקוס.
8. מכניסים העודה למקרר למשך כחצי שעה.
בתיאבון
קרדיט:
אלינור דייני
רכיבים:
לשכבה הבהירה:
100 גרם חמאה רכה
½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
קמצוץ מלח
¾ כוס קמח (120 גרם)
לשכבה הכהה:
100 גרם חמאה רכה
½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
קמצוץ מלח
¾ כוס קמח (110 גרם)
2 כפות קקאו (20 גרם)
1 כפית אבקת נס קפה
לקישוט:
1 כוס חלב
1 חבילת שוקולד מריר
מעט קוקוס טחון
אופן ההכנה:
השכבה הבהירה:
1. בקערת המיקסר מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח וקמח, רק עד שמתקבל בצק חלק.
השכבה הכהה:
1. בקערת המיקסר מעבדים חמאה, אבקת סוכר, מלח , קמח, קקאו וקפה, רק עד שמתקבל בצק חלק.
הרכבת העוגה:
1. מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה של 170º.
2. מכינים 2 תבניות אפייה עגולות ויוצקים כל תערובת לתבנית.
3. אופים במשך כ - 20 דקות, עד שהעוגה מתייבשת ( בודקים בעזרת נעיצת גפרור בעוגה. אם הגפרור יבש, העוגה מוכנה. ).
4. מצננים את העוגות ופורסים כל עוגה במרכזה ( ל 2 חלקים בהירים ו -2 חלקים כהים).
5. על גבי תבנית אפייה שלישית, מסדרים שכבה של עודה בהירה, מעליה שכבה כהה, שכבה בהירה ושכבה כהה.
6. מחממים בסיר קטן את החלב וממיסים בתוכו את השוקולד המריר.
7. מצפים בעזרת מרית את העוגה ברוטב השוקולד ומפזרים מעל קוקוס.
8. מכניסים העודה למקרר למשך כחצי שעה.
בתיאבון
קרדיט:
אלינור דייני
תגובות
הוסף רשומת תגובה