קציצות יאפרג בשריות😍
חומרים לקציצה :
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול מגורד
תפוח אדמה מגורד
2 פרוסות לחם רטובים וסחוטים
חצי צרור כוסברה
מלח
חצי כוס אורז לא מבושל
ציפוי :
2 ביצים
2 כוסות סולת
רוטב:
כף פפפריקה
2 כפות מרק עוף
כפית מלח
אופן ההכנה :
בקערה לשים:
בשר טחון
בצל מגורד
תפוח אדמה מגורד
2 פרוסות לחם רטובים וסחוטים
חצי צרור כוסברה
כפית מלח
וחצי כוס אורז
לטחון את הכול ביחד טחינה קצרה
ולגלגל לקציצות בינוניות
לשים בצלחת 2 ביצים ולקשקש ולטבול את הקציצה
ולטבול לאחר מכן בסולת
במחבת עמוקה לשים שמן עמוק
לטגן עד שרואים שהקציצות מוזהבות
בסיר:
מרתיחה חצי סיר של מים
מוסיפים כף פפריקה גדושה
ו2 כפות מרק עוף
ו2 כפות רסק עגבניות
וכפית מלח
לאחר רתיחה מוסיפים את הקציצות לבישול של 20 דקות על אש גבוהה
ולאחר מכן 40- 45 על אש קטנה עם מכסה סגור ומידי פעם לערבב את הקציצות עד להכנה😃
הרוטב טעים וסמיך הקציצות טעימות מאוד😃
בתיאבון😃
בהשראת: יונית צוקרמן (עם שינויים משלי)
חומרים לקציצה :
חצי קילו בשר טחון
בצל גדול מגורד
תפוח אדמה מגורד
2 פרוסות לחם רטובים וסחוטים
חצי צרור כוסברה
מלח
חצי כוס אורז לא מבושל
ציפוי :
2 ביצים
2 כוסות סולת
רוטב:
כף פפפריקה
2 כפות מרק עוף
כפית מלח
אופן ההכנה :
בקערה לשים:
בשר טחון
בצל מגורד
תפוח אדמה מגורד
2 פרוסות לחם רטובים וסחוטים
חצי צרור כוסברה
כפית מלח
וחצי כוס אורז
לטחון את הכול ביחד טחינה קצרה
ולגלגל לקציצות בינוניות
לשים בצלחת 2 ביצים ולקשקש ולטבול את הקציצה
ולטבול לאחר מכן בסולת
במחבת עמוקה לשים שמן עמוק
לטגן עד שרואים שהקציצות מוזהבות
בסיר:
מרתיחה חצי סיר של מים
מוסיפים כף פפריקה גדושה
ו2 כפות מרק עוף
ו2 כפות רסק עגבניות
וכפית מלח
לאחר רתיחה מוסיפים את הקציצות לבישול של 20 דקות על אש גבוהה
ולאחר מכן 40- 45 על אש קטנה עם מכסה סגור ומידי פעם לערבב את הקציצות עד להכנה😃
הרוטב טעים וסמיך הקציצות טעימות מאוד😃
בתיאבון😃
בהשראת: יונית צוקרמן (עם שינויים משלי)
מה אפשר להחליף בימקום הסולת .לבעיות צליאק.תודה
השבמחק