פריקסה טעים😍

פריקסה:
פריקסה
כמות: 12 לחמניות פריקסה ממולאות
חומרים
לבצק:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית
2 כפות סוכר   
1 כף מלח 
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק
למלית:
קוביות תפוחי אדמה מבושלים
ביצים קשות
טונה בשמן
סלט ערבי קצוץ דקדק
לימון כבוש
אריסה
טחינה (אפשר, לא חובה)

אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).
משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ' החדר).
מעצבים לחמניות ומתפיחים:
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-12 חלקים.
יוצרים לחמניות ( 20 ס"מ על 3, בערך) ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).
מטגנים וממלאים:
מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה ומטגנים לאט להזהבה (3-2 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.
פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.

קרדיט:
רחל



תגובות