לחם ביתי טעים אש😍

לחם ביתי / רחל פדידה

מצרכים ( 2 ככרות )
500 גרם קמח שיפון מלא
50 גרם קמח לחם או לבן רגיל
כף גדושה מלח
כפית סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כ-2 וחצי כוסות מים
כוס וחצי תערובת זרעים: דלעת חמניה פשתן או לפי בחירתכם

הכנה :
ערבבו הקמחים לאחר שנופו , השמרים הסוכר והזרעים.
הוסיפו המים וערבבו מעט.הוסיפו מעט מלח ולושו כ-10 דקות.

דביק זה טוב . אל תיבהלו מהמרקם. הלישה קשה יותר מלישת קמח רגיל מפני שלקמח שיפון מרקם צפוף יותר . תחושת הבצק ולאחר הלישה דביקה ומעט גבשושית ולא אחידה .
צרו כדור והתפחילו את הבצק בקערה מקומחת ומכוסה במגבת או ניילון נצמד למשך 30 דקות במקום חמים .
בחורף למשל , עדיף לחמם תנור לכ-30 מעלות , לכבות אותו ולהניח בו את קערת ההתפחה . עדיף להניח על מגבת כדי למנוע חום ישיר עם המשטח החם בתנור .

לאחר ההתפחה הראשונה הורידו את האוויר במכת אגרוף או סתם הפלקה רגילה . לושו מעט על המשטח המקומח וחלקו ל-2 .

עצבו לשתי ככרות והניחו בתבנית אפייה להתפחה שנייה , מכוסה במגבת לכשעה וחצי עד להכפלת הנפח , במקום חמים .

בעזרת סכין חרצו פסים באיזה אופן שתרצו , זה יעזור ללחם להתבקע רק היכן שתסמנו לו , הברישו את הלחם במעט שמן ועטרו בזרעים . שלחו לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-30 עד 40 דקות , תלוי בתנור .

איך יודעים שהלחם מוכן ?
אחרי כ-35 דקות, כשהלחם נראה מוכן , הוציאו אותו בזהירות מהתנור ונסו להקיש עליו עם כלי מטבח כלשהו והקשיבו לקולות התיפוף . קולות תיפוף חלולים זה טוב . בידקו אם הקליפה החיצונית פציחה וקשה והלחם הפך קליל.
כל אלו הם סימנים לכך שהוא מוכן .

בתום האפייה הניחו ללחם להתקרר מחוץ לתנור ואז קדימה לממרחים !!!

לחם בבית זה אושר בבית . אפיית הלחם מעניקה תחושת סיפוק שאין שנייה לה . ואני תמיד אומרת שתבשיל טוב זה אחלה אבל לחם שיוצא טוב זה פשוט נס . הלחם יוצא פריך ומתפצפץ מבחוץ ומבפנים רך מעט דחוס סופר משביע ואגוזי , עם גוון חמצמץ עדין שמאוד אופייני לקמח השיפון .

בתאבון😄


תגובות