זנגולה😍

"זנגולה"😍
אחד הקינוחים המתוקים והטעימים מהמטבח הפרסי.     
מצרכים לבלילה:
 כוס ו1/2 קמח רגיל
כפית סוכר
 קורט מלח
כפית שמרים יבשים
כוס עד 2כוסות מים לפי הצורך
שמן לטיגון עמוק
מצרכים לסירופ:
2 כוסות מים, 2כוסות סוכר 4 טיפות מיץ לימון 1/2 כפית הל טחון וקמצוץ זעפרן ( מרתיחים הכל ביחד למשך רבע שעה להוסיף לפני הסוף 4 כפות מי ורדים) ולקרר.

אופן הכנה:
1.  מערבבים את כל החומרים של הבלילה בקערה, לבלילה אחידה לא נוזלי מדי. לכסות להניח לטפיחה ראשונה.
2.  לאחר שעה לערבב לכסות ולהניח לטפיחה שניה ל 1/2 שעה.
3.  בינתיים לחמם במחבת או בסיר שמן לטיגון עמוק ,חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי.
4.  מעבירים את הבלילה לבקבוק לחיץ ומזלפים לתוך השמן בצורת ספירלה חמישה סיבובים שמתחיל מאפס והעיגול מתרחב.
5.  מדי פעם הופכים אותם עד שמגיעים לגוון חום בהיר. מוציאים למסננת.
6.  לטבול את הזנגולות אחת אחת בתוך הסירופ ולהוציא לצלחת הגשה.
שיהיה בהצלחה ובתאבון. 
קרדיט: כהן מרים
MARY FLEUR
אלינור


תגובות