סלטים טעימים לכול ימות השנה😍





סלטים טעימים לכול ימות השנה😍

*כרוב וגזר במיונז:
לחתוך כרוב דק דק ולגרד גזר
להוסיף מיונז, מלח, פלפל שחור, ומעט לימון - לערבב וזהו:)

*סלט מיונז:
לבשל ביצים ותפוא במים (אני שמה שני חצאי לימון במים -זה עוזר לקלף מהר)
לחתוך לקוביות לאחר הבישול, כנל גם מלפפון חמוץ לערבב עם מיונז, מלח ופלפל שחור.

*סלק עם שום:
לבשל סלט במים ( עם הקליפה)
לקלף, לחתוך קוביות, לחתוך שום לרצועות (או לגרד אותו) לערבב עם מלח, פלפל שחור ומעט שמן.
(אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה )

*חצילים בטחינה:
לעשות חורים עם מזלג בחציל ולצלות או על גז או על מנגל או בתנור. (עד שנראה שזה נשרף)
להוציא את כל ה״בשר״ שלו.
טחינה:
טחינה גולמית עם מלא לימון ומלח ומעט מים.
ואז לערבב בינהם.

*מטבוחה:
לחתוך עגבניות לקוביות גם גמבה אדומה, מלא שום ופלפל חריף - לשים הכל במחבת עם מלח, מעט פפריקה אדומה ופלפל שחור.
לתת לזה לרתוח ואז להוריד לאש קטנה.
לתת לזה להוציא את כל הנוזלים ולערבב.
סלט שלוקח לו בין שעתיים ל3 וזה מוכן.

*עגבניות חריפות:
לחתוך שרי לחצאים/רבעים (או עגבניה רגילה לקוביות) לחתוך שום ופלפל חריף (לעיגולים) לערבב עם שמן, מלח, פלפל שחור.

*גמבות על האש:
לעשות חתכים עם סכין בגמבות ולצלות בתנור/מנגל/גז על שהם נשרפים.
להוציא ולהעביר לשקית ניילון ולסגור אותה ולהשאיר אותם שם רבע שעה-עשרים דק.
אחכ מורידים את הקליפה שלהם בקלות חותכים לרצועות.
לוקחים שום חותכים לפרוסות מערבבים הכל עם שמן, מלח, פלפל שחור.

*פלפל חריף על האש :
כמו עם הגמבות.

*כרוב אדום במיונז:
חותכים כרוב אדום דק, מערבבים עם מיונז, פלפל שחור, מלח, מעט לימון, וטיפה סוכר לחיזוק טעמים.

*גזר וקולרבי עם תפוח וכרפס ואגוזי מלך:
חותכים את הגזר, קולורבי ותפוח חמוץ (מקולף) לרצועות דקות (כמו גפרורים) חותכים את השורש של הכרפס לחתיכות קטנות, מוסיפים אגוזי מלך, לימון, מלח ולערבב :)

*טאבולה עם חמוציות:
מבשלים כוס בורגול עם כוס ורבע מים במשך רבע שעה, קוצצים כוסברה, פטרוזיליה ונענע.
מערבבים הכל עם חמוציות מוסיפים מלח ומעט לימון.

*שומר:
לחתוך שומר להוסיף לימון, שמן, מלח ופלפל שחור.

*כרוב סיני:
קוצצים כרוב דק, מוסיפים נבטים, אגוזי מלך ושומשום.
מוזגים מעל סילאן, מעט מלח ולערבב.

*מלפפון עם שמיר ובצל:
חותכים מלפפון לעיגולים, חותכים בצל לעיגולים, קוצצים שמיר דק דק, מערבבים הכל עם שמן מלח ופלפל.

*זיתים:
לוקחים זיתים רגילים (אפשר בלי חרצנים)
חותכים לימון לעיגולים ואז לרבעים, חותכים פטרוזיליה, שום, פלפל חריף ומערבבים הכל עם שמן זית ומעט מלח.

*בצל עם סומק:
חותכים בצל, מוסיפים סומק, מלח ושמן.

*תירס במיונז:
לוקחים תירס מהקופסא, כנל גם פטריות, חותכים גמבה לקוביות ומערבבים הכל עם מיונז, ומלח.

*כרוב עם שמיר:
קוצצים כרוב וקוצצים שמיר ומערבבים הכל עם שמן, מלח ופלפל שחור.

בתיאבון:)

תגובות