עוגת שמרים הכי טובה שיש/ מלי מאירוב
6 כוסות קמח בכוס חד פעמי של שתייה קרה
4 ביצים
200 גרם חמאה מומסת
1/6 כוס חלב
ועוד 4כפות חלב
2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
חצי כוס סוכר
כפית מלח
הוראות הכנה:
שמים את המוצרים היבשים ללא המלח ומערבבים במיקסר ארבע דקות
מוסיפים את הביצים
את החמאה מערבבים עם החלב
ומוסיפים
מערבבים עוד חמש דקות..מוסיפים את המלח וממשיכים
עד לבצק רך ומעט דביק
מוציאים מהקערה ועושים כדור ביד
הבצק יהיה פחות דביק
שמים בקערה משומנת מכניסים את הקערה לניילון ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות
או ללילה
הבצק יהיה רך ונעים
מוציאים מחלקים לשניים
על משטח מקומח מגלגלים את הבצק
ומרדדים
לא מחכים
הבצק לא תופח משמעותית אבל נהייה כדור נוקשה
לעבוד איתו ישר!!
מורחים מה שרוצים
מעצבים צורה
שמים בתבנית משומנת
ומתפיחים בחוץ שעה
מורחים ביצה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 180 עד שמזהיב
ורך
לא לייבש אותה!!
שהעוגה יוצאת מהתנור
מברישים במיי סוכר: כוס סוכר עם חצי כוס מים מבשלים עד שמסמיך טיפה
שמים כפית מיץ לימון ומקררים
מורחים שהמיי סוכר קרים והעוגה רטובה!!
קרדיט:
דיאנה שימינוב
6 כוסות קמח בכוס חד פעמי של שתייה קרה
4 ביצים
200 גרם חמאה מומסת
1/6 כוס חלב
ועוד 4כפות חלב
2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית
חצי כוס סוכר
כפית מלח
הוראות הכנה:
שמים את המוצרים היבשים ללא המלח ומערבבים במיקסר ארבע דקות
מוסיפים את הביצים
את החמאה מערבבים עם החלב
ומוסיפים
מערבבים עוד חמש דקות..מוסיפים את המלח וממשיכים
עד לבצק רך ומעט דביק
מוציאים מהקערה ועושים כדור ביד
הבצק יהיה פחות דביק
שמים בקערה משומנת מכניסים את הקערה לניילון ומכניסים למקרר לארבע שעות לפחות
או ללילה
הבצק יהיה רך ונעים
מוציאים מחלקים לשניים
על משטח מקומח מגלגלים את הבצק
ומרדדים
לא מחכים
הבצק לא תופח משמעותית אבל נהייה כדור נוקשה
לעבוד איתו ישר!!
מורחים מה שרוצים
מעצבים צורה
שמים בתבנית משומנת
ומתפיחים בחוץ שעה
מורחים ביצה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 180 עד שמזהיב
ורך
לא לייבש אותה!!
שהעוגה יוצאת מהתנור
מברישים במיי סוכר: כוס סוכר עם חצי כוס מים מבשלים עד שמסמיך טיפה
שמים כפית מיץ לימון ומקררים
מורחים שהמיי סוכר קרים והעוגה רטובה!!
קרדיט:
דיאנה שימינוב
מושלם תודה
השבמחק