פיתות בתנור😍
1 ק"ג קמח
כף סוכר
1/2 כף מלח
כף וחצי שמרים
2 כפות שמן
3 כוסות מים
להכנה:
1.מחממים תנור לחום מקסימלי 200-220 חום,
רצוי עם אבן אפייה, אם אין אבן אפייה... מניחים תבנית אפייה הפוכה במרכז התנור, ונותנים לה להתחמם.
2. בקערה מערבבים קמח, סוכר, מלח ושמרים.
3.מוסיפים את השמן והמים ולשים היטב, 7 דקות לפחות.
4.עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל נפח.
5.מוציאים את הבצק מהחברה, לשים מעט להוצאת אוויר, ומחלקים ל20 חתיכות.
6.מכדררים לכדורים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת.
7.מתחילים לרדד את הכדורים על משטח מקומח לעיגול בקוטר 15 ס"מ בערך....
8.מתפיחים שוב כ15 דקות.
אופים על התבנית שהלהטנו וצופים ב"פלא" 😉 קורה... הפיתות מתנפחות לבלון כבר בדקה החמישית....
10. אופים עד שהפיתות מזהיבות קלות(הן אמורות להשאיר די לבנבנות).
11. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת-בד עד שהן מתקררות מעט.
בהצלחה
קרדיט:
ניצה בן ישי
1 ק"ג קמח
כף סוכר
1/2 כף מלח
כף וחצי שמרים
2 כפות שמן
3 כוסות מים
להכנה:
1.מחממים תנור לחום מקסימלי 200-220 חום,
רצוי עם אבן אפייה, אם אין אבן אפייה... מניחים תבנית אפייה הפוכה במרכז התנור, ונותנים לה להתחמם.
2. בקערה מערבבים קמח, סוכר, מלח ושמרים.
3.מוסיפים את השמן והמים ולשים היטב, 7 דקות לפחות.
4.עוטפים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל נפח.
5.מוציאים את הבצק מהחברה, לשים מעט להוצאת אוויר, ומחלקים ל20 חתיכות.
6.מכדררים לכדורים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת.
7.מתחילים לרדד את הכדורים על משטח מקומח לעיגול בקוטר 15 ס"מ בערך....
8.מתפיחים שוב כ15 דקות.
אופים על התבנית שהלהטנו וצופים ב"פלא" 😉 קורה... הפיתות מתנפחות לבלון כבר בדקה החמישית....
10. אופים עד שהפיתות מזהיבות קלות(הן אמורות להשאיר די לבנבנות).
11. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת-בד עד שהן מתקררות מעט.
בהצלחה
קרדיט:
ניצה בן ישי
תגובות
הוסף רשומת תגובה