ממנגלים?? מרינדות מיוחדות לבשרים ודגים😍





ממנגלים??

מרינדות מיוחדות לבשרים
ואפילו דג אחד מיוחד ממש

דבש תימין (מתאים לפרגית)
1 כפית שטוחה טימין מיובש
2 כפות שמן זית
מלח
2 כפות דבש
1 כפית צ'ילי גרוס יבש- לא חובה

לכנפיים (אני חוצה את הכנפיים ל2)
1 כף קייג'ן
2 כפות שמן זית
קמצוץ קינמון

סטייק עין רק מלח

כבד רק מלח ופלפל

לקציצות בקר (אפשר לעשות חצי עוף חצי בקר)
1 קילו בשר בקר טחון עדיף שומני
1 בצל קצוץ דק דק
צרור פיטרוזליה קצוצה דק
1 שן שום קצוצה
מלח
פלפל גרוס
מאוד חשוב ללוש את הבשר היטב ממש כמה פעמים
לעשות קציצות ועל המנגל מכל צד 2-3 דק

פרגיות:
1 מיכל חלב קוקוס
2 ס"מ ג'ינג'ר מגורד
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
שבבי צ'ילי

חזה עוף:
צולים את החזה עוף ללא כלום
ואת המרינדה מורחים תוך כדי הצליה
למרינדה:
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 שיני שום כתוש
מלח
שמן זית

דניס על האש
2 דניסים שלמים נקיים
לצ'ימצ'ורי:
צרור פיטרוזליה
1 פלפל אדום
1 פלפל חריף
5 שיני שום
מלח
פלפל שחור גרס
1 בצל לבן קטן
רבע כוס חומץ בן יין
1 כוס שמן זית
במעבד מזון טוחנים הכל יחד עד קבלת תערובת ממרחית אבל לא דקה מידי.

את הדגים שוטפים חורצים בבשרו של כל דג 3 חריצים אלכסונים בשני צדדיו.
מניחים בנייר כסף (שיעטוף אותו היטב)
מזלפים שמן זית ומפזרים מלח גס
מניחים בנייר ועוטפים היטב
מניחים במנגל רותח 10 דק מכל צד.

פותחים את נייר כסף ומניחים מרוטב הצ'ימיצורי בנדיבות על

×××× מומלץ ביותר להשרות את הבשרים כמה שעות במרינדות×××××
קרדיט מורן פינטו

תגובות