פאי פקאן טעימה😍
כמות: תבנית פאי עם תחתית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
חומרים
לקלתית:
100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
למלית ולקישוט הפקאנים:
1 כוס סירופ מייפל (320 גרם)
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (120 גרם)
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
3 ביצים
½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם)
½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים (150 גרם)
1 כף שמנת מתוקה
להגשה:
גלידה, סירופ מייפל (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ומקפיאים:
בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
מגישים:
פורסים ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.
בהצלחה
קרדיט:
אלינור
כמות: תבנית פאי עם תחתית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
חומרים
לקלתית:
100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
למלית ולקישוט הפקאנים:
1 כוס סירופ מייפל (320 גרם)
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (120 גרם)
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
3 ביצים
½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם)
½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים (150 גרם)
1 כף שמנת מתוקה
להגשה:
גלידה, סירופ מייפל (לא חובה)
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ומקפיאים:
בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.
מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
מגישים:
פורסים ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.
בהצלחה
קרדיט:
אלינור
תגובות
הוסף רשומת תגובה