*פרגיות שווארמה*
2....3 קילו פרגיות שלמות נקיות ומסוננות
*לערבב בקערה גדולה*
כף תבלין שווארמה
כף גדושה פפריקה אדומה
כף כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור
מלח לפי הטעם
כוס מלאה שמן קנולה
לערבב את כל המרכיבים יחד טוב טוב להפריש חצי כוס חד פעמי מהמרינדה
להוסיף את הפרגיות ולערבב טוב טוב
לעטוף בניילון נצמד ולתת לו שעתיים מנוחה
*אני מכניסה ללילה למקרר שינוח*
לחמם תנור על 180 לשים את הפרגיות בתבנית ברווח יחד עם כל המרינדה לעטוף ולהכניס לתנור ל.....30 דקות
להסיר עטיפה ולצלות עוד כ.....20 דקות להשחמה ולצנן
לטגן 3 בצלים גדולים עם השמן שהפרשנו בצד ולהזהיב
בינתיים לפרוס לפרוסות דקות את הפרגיות המצוננות ולהכניס לבצל עם כל הנוזל שהופרש מהפרגיות להקפיץ מעט
לקחת חצי פיתה או חצי בגט למרוח מעט טחינה ולשים את השווארמה
*טעים שבא עוד*
הפעם הסתפקתי ללא חיתוך רק כפרגיות
בהצלחה
קרדיט:
גרציה
2....3 קילו פרגיות שלמות נקיות ומסוננות
*לערבב בקערה גדולה*
כף תבלין שווארמה
כף גדושה פפריקה אדומה
כף כורכום
כפית שטוחה פלפל שחור
מלח לפי הטעם
כוס מלאה שמן קנולה
לערבב את כל המרכיבים יחד טוב טוב להפריש חצי כוס חד פעמי מהמרינדה
להוסיף את הפרגיות ולערבב טוב טוב
לעטוף בניילון נצמד ולתת לו שעתיים מנוחה
*אני מכניסה ללילה למקרר שינוח*
לחמם תנור על 180 לשים את הפרגיות בתבנית ברווח יחד עם כל המרינדה לעטוף ולהכניס לתנור ל.....30 דקות
להסיר עטיפה ולצלות עוד כ.....20 דקות להשחמה ולצנן
לטגן 3 בצלים גדולים עם השמן שהפרשנו בצד ולהזהיב
בינתיים לפרוס לפרוסות דקות את הפרגיות המצוננות ולהכניס לבצל עם כל הנוזל שהופרש מהפרגיות להקפיץ מעט
לקחת חצי פיתה או חצי בגט למרוח מעט טחינה ולשים את השווארמה
*טעים שבא עוד*
הפעם הסתפקתי ללא חיתוך רק כפרגיות
בהצלחה
קרדיט:
גרציה
מגניב אני חייבת לנסות :-)
השבמחק