פחזניות ללא מרגרינה😍

פחזניות ללא מרגרינה

מצרכים:
60 מ"ל (רבע כוס) שמן
240 מ"ל (כוס) מים
רבע כפית מלח
170 גרם (כוס ורבע) קמח מנופה
4 ביצים גדולות

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים בסיר קטן מים, שמן ומלח ומביאים לרתיחה.
כשהנוזלים רותחים ומבעבעים, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עם כף עץ עד שמתקבל בצק רך שמתגבש מסביב לכף (בערך 1-2 דקות).
כשכל הקמח הוטמע בתערובת מכבים את האש.
מעבירים את התערובת לקערת המיקסר (או לקערה רגילה עם מטרפה) עם וו גיטרה ומוסיפים ביצה. מערבלים היטב ומוסיפים עוד ביצה, מערבבים וכך עד שנגמרות הביצים והבצק במרקם הרצוי.
מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עיגולים או פסים מאורכים.
אופים במשך 20 דקות או עד שהפחזניות תפוחות וזהובות.

ואי אפשר בלי למלא את הפחזניות שהכנו. הנה 2 אפשרויות טעימות למליות:

קרם שוקולד לבן ותותים
מצרכים:
250 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי סלסלת תותים נקיים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות.
מחממים את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה.
יוצקים את השמנת החמה על השוקולד.
משהים כדקה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
מצננים את התערובת בטמפרטורת החדר, ולאחר שהיא הצטננה היטב מעבירים למקרר לכשעתיים או עד שהיא מסמיכה. בגלל שמדובר בשוקולד לבן התערובת לא ממש מתמצקת וזה בסדר.
מערבבים את התותים ואבקת הסוכר ומשהים בטמפרטורת החדר
מקציפים את הגנאש הקר עד לקבלת מרקם של קרם יציב.
מעבירים א הקרם לשק זילוף וממלאים את הפחזניות.
מניחים על הקרם קוביות תות וסוגרים את הפחזניות.
הערה חשובה: חשוב להימנע מהקצפת יתר זה קורה מהר מאד, עדיף להקציף פחות ואז להמשיך ולהקציף עוד קצת מאשר לפרק את הקרם בטעות.
Yigal amdadi 🍭

קרדיט:
ניצה




תגובות

  1. אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטון?ואם כן איזה?

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה