פריקסה פצצה😍

פריקסה פצצה😍

מצרכים למתכון
3.5 כוסות קמח (עוד 1/4 כוס קמח לקימוח)
כוס ורבע מים (כוס מדידה)
כפית מלח
כף וחצי שמרים
2 כפות סוכר
1 ביצה m
4 כפות שמן
הוראות הכנה
בקערה מערבבים מים, ביצה, קמח ושמרים.
מוסיפים מלח ושמן וממשיכים ללוש 10 דק' לפחות.
מתפיחים את בצק הפריקסה חצי שעה, מוציאים אויר ומחלקים ל-12 חלקים שווים.
יוצרים צורת אליפסה של לחמניות ומשטחים מעט, מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים את הלחמניות למקרר למשך שעה. כך שהבצק יהיה קר ונוכל להרימו בקלות מבלי לפגוע בצורת הלחמניות!
מחממים שמן עמוק בסיר , יש להיזהר שהשמן לא יהיה חם מידי אחרת הפריקסה לא יתבשל בפנים. אך אם לא יהיה מספיק חם הוא לא יתפח יפה.
מטגנים כל פריקסה כשלוש דקות מכל צד עד להשחמה יפה ומוציאים.
למילוי: ביצים, תפו"א, מטבוחה, טונה, ירקות, חמוצים ולימון כבוש.
אפשר להוסיף עוד חריף או מה שאוהבים

קרדיט:
טושטוש

הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993



תגובות