מלבי טעים אש😍

מלבי חלבי עם שמנת וללא צבעי מאכל
המתכון נראה ארוך אבל קל הכנה!!/ ליאורה אל- יסף

מרכיבים למלבי (4-5 מנות):
2 כוסות חלב- ניתן להשתמש בכל סוג
3 כוסות מים קרים
5 כפות גדושות קורנפלור (מאוד גדושות) מיש אוהב מרקם ממש קשה שיוסיף כף נוספת.
1/4 כוס סוכר
1 מיכל של שמנת מתוקה 38% שומן (250 מ"ל)
לסירופ
1/2 כוסות סוכר
1/2 כוסות מים
2 טיפות תמצית מי ורדים
כמה טיפות של לימון (עד כפית)

להגשה:
בוטנים גרוסים קלויים ולא מלוחים/אגוזים/שקדים
קוקוס

אופן הכנת המלבי:
יוצקים 1 כוס מים לקערה ומוסיפים את 5 כפות קורנפלור גדושות, מערבבים עד שהקורנפלור נמס ללא גושים ומניחים בצד.

בסיר גדול שמים 2 כוסות מים, 2 כוסות חלב ו-1 שמנת מתוקה. מוסיפים 1/4 כוס סוכר ומחממים כמעט עד לרתיחה, לא עוזבים את הסיר ומערבבים מידי פעם כדי שלא תצטבר שכבה שרופה בתחתית. (שלב זה לוקח כ-10 דקות).

כשתערובת החלב והמים מתחילה להעלות בועות קטנות מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב במטרפה למניעת גושים. (אפשר גם להוסיף אותה אחרי איזה 2 דקות שהנוזלים על האש אבל להוסיף תוך כדי ערבוב ולא הכל בבת אחת כדי שלא יווצרו גושים).

ברגע שהתערובת מסמיכה מורידים מאש וממשיכים לבחוש כדי לקרר מעט את התערובת על מנת שלא תתגבש, הערבוב הוא הכי חשוב בתהליך ואם לא נקפיד תמיד לערבב יהיה לנו מלבי מלא בגושים קטנים של קורנפלור שלא נעים לאכול (במידה וזה קורה תמיד ניתן להעביר את התערובת במסננת).

המרקם הדרוש הוא כמו של קרם חלק, אם התערובת סמיכה מידי ניתן להוסיף תוך כדי בחישה מעט מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.

מניחים לתערובת להצטנן מעט דקה- שתיםם ומעבירים בעזרת מצקת לכלי ההגשה.
ממתינים ולא סוגרים את המכסים עד שהמלבי מתקרר כמעט לחלוטין כדי שלא יווצרו אדים וישאירו שכבה של מים על המלבי.

סירופ:
הכנת הסירופ
בסיר קטן מחממים את כוס מים וכוס סוכר עד שהסוכר נמס לגמרי, מוסיפים את תמצית מי הורדים (1-2 טיפות) ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מתחיל מעט להסמיך (בערך 10-15 דקות אך להשגיח כל הזמן),

לבסוף מוסיפים את מיץ הלימון (כמה טיפות, עד חצי כפית) ומערבבים.
הצבע האדמדם מגיע מעלה כותרת היביסקוס שמיועד לחליטה מושרה במעט מים חמים.
אפשר להשתמש גם בתיון פירות יער שמושרה במים חמים.

צריך להזהר שהסירופ לא יסמיך מידי על מנת שלא ישרף. יש לזכור שכאשר הסירופ יהיה במקרר הוא יתקשה הרבה יותר ולכן מכבים את האש כשהוא עדיין טיפה דליל ממה שרוצים. (גם לאחר הקירור אם הוא דליל מידי תמיד ניתן להחזיר לאש ולהסמיך יותר או לחילופין להוסיף מים אם יצא סמיך מידי).

ניתן לבדוק אם הסירופ מוכן אם לוקחים צלחת קטנה, יוצקים כף מהסירופ ומכניסים ל-3 דקות למקפיא ולאחר מכן מעבירים אצבע במרכז הסירופ ובודקים אם נוצר שביל שלא נסגר אז יודעים שהוא מספיק סמיך. (אם הוא נסגר זה אומר שהסירופ עדיין דליל מידי.

תהנו

תגובות