עוגת שמרים פרווה מטריפה😍

עוגת שמרים מטריפה ופרווה בעיצוב קצת שונה מהרגיל.

הצורה הזו מככבת גם בספר שלי, קרמשניt.- המתכון של אילנה טל!

לבצק.
מתחילה בסטרטר שזה אומר...
בקערית קטנה
2 כפות שמרים יבשים
 כף סוכר
חצי כוס מים פושרים
לערבב ולהניח בצד 5 דקות
זה תופח.

במיקסר עם וו לישה

קילו קמח
קמצוץ מלח
לערבב
להוסיף  לפי הסדר הבא
כוס סוכר (חד פעמי חם)
את הסטרטר שהתפחנו בהתחלה
כוס שמן ( חד פעמי קר)
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי מים פושרים(אולי טיפה פחות)שימו לב תתחילו בכוס אחת
הבצק יוצא מעט דביק אל דאגה הוא מתייצב בתפיחה
להתפיח כשעה

לחלק ל 4 כדורים
 לכסות אותם  כרבע שעה

בינתיים מכינים מלית

למלית שוקולד פרווה והכי טעימה

200 גרם מחמאה חצי מומסת במיקרו
כף תמצית וניל
או 2 סוכר וניל
כוס חד פעמי חם סוכר
3 כפות קקאו גדושות
לערבב היטב למרקם משחתי.

מתחילים בהרכבה

מרדדים כדור ומורחים מלית
מרדדים כדור נוסף ומניחים על המלית כך שמתקבל מן סנדביץ
לוקחים קורצן עגול משונן או ר
פשוט כוס וקורצים עיגולים
משמנים ומרפדים תבנית עגולה(כל קוטר)עם נייר אפייה
מסדרים את העיגולים כרעפים בצורה מעגלית.
במרכז נניח שארית מגולגלת חחח  מתפיחים.

לאחר ההתפחה מורחים ביצה טרופה
מעבירים לאפייה לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד הזהבה ואפייה מלאה

טיפ:
את השאריות לא זורקים
מסדרים בתבניות אינגליש חד פעמית ברישול

או שפשוט מורחים בין השכבות חמאה מומסת ומפזרים סוכר ומעט קינמון לטעם....
 מורחים ביצה ואופים. יוצא מהמם

קרדיט:
סימה






תגובות

הוסף רשומת תגובה