לחם שום עם עשבי תיבול 😍

לחם שום עם עשבי תיבול 😍

*ללחמניות שום,חלות,ולחם עם בצל ושום*/ גרציה

*מצרכים*
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף שטוחה מלח
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
וכ 2-3 מים פושרים בהתאם לבצק

*אופן ההכנה*
לשים את הקמח בקערה ולפזר מעל את השמרים לערבב היטב,לשים את המלח לערבב היטב,לשים את הסוכר והשמן לערבב היטב,ואז לקראת הסוף לשים מים ולהתחיל לעבד לבצק חלק ורך לא נוזלי מדי ולא קשה מדי,לשים בהתפחה של כשעה שעתיים הכל בהתאם לחום,אני שמה מעל הקערה ניילון נצמד מעל מניחה  מגבת גדולה ומתחת לפוך,ככה הוא מזרז את ההתפחה,אני מוציאה את הקערה ומורידה את הנפח של הבצק בתפיחות קטנות ביד ושוב שמה לתפיחה של חצי שעה,ואז מתחילה לפתוח לתבניות לא משנה אם זה חלה לחמניות שום או לחם עם בצל ושום גם כשאני פותחת כבר לתבנית נותנת שוב התפחה של חצי שעה לפני שאני מכניסה לתנור.

*ללחמניות שום*
חצי ראש שום כתוש
חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית או שמן רגיל
מעט מלח
לערבב הכל ביחד וכשאני מסדרת את הלחמניות בתבנית פשוט מברישה אותם בתערובת אפשר להעזר עם היד,הכמות בהתאם למה שתרצו.

*חלות או לחמניות*
קולעים את החלות בכל צורה שתרצו,לסדר בתבניות ולהבריש בביצה טרופה ולפזר מעל מעט קצח *(שומשום שחור)* ושומשום רגיל אפשרי גם פרג מאוד מוסיף או כל אחד מה שיבחר.

*לחם עם בצל ושום*
1 בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום כתושות אפשרי יותר
מעט מלח
ו 2 כפות שמן לטיגון
לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף מלח ואת השום הכתוש להמשיך לטגן על אש קטנה כ 5 דקות ולהסיר מהאש,לקחת חתיכה גדולה יחסית של בצק לקחת קצת מהתערובת ופשוט ללוש את הבצק עם כל התערובת,התערובת לפעמים בורחת כי היא עם שמן אבל לא להתרגש פשוט לאסוף את התערובת מסביב ולתת לזה להיבלע לתוך הבצק,לסדר בתבנית בצורה שטוחה ממש דקה כמו לאפה,להבריש מעליה ביצה טרופה ולפזר גם שומשום או מה שתרצו.

את כל מה שרשמתי פשוט לסדר ככה בתבניות ולתת לזה תפיחה של חצי שעה ולהתחיל לאפות על 180° כ 40 דקות בערך או בהתאם לתנור עד שמקבל צבע זהוב ויפה.

*טיפ*
_*כל דבר שאני פותחת לתבנית להבריש אותם מיד ולא לשכוח לתת התפחה של חצי שעה נוספת ואז לתנור.*_

קרדיט:
לולה

כנסו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇

https://www.facebook.com/groups/742258442649993



תגובות