גלילות חצילים ממולאות בבשר טחון😍

גלילות חצילים ממולאות בבשר טחון😍

4 - 5 מנות
מרכיבים:
2 חצילים מאורכים

מילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל
1 בטטה
כף סילאן
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הרוטב:
בצל גדול
2 שיני שום
100 ג' רסק עגבניות (2 כפות)
2 כפות סילאן
3 - 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה מתוקה
2 - 3 כוסות מים
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות. לפרוס את החצילים לאורך פרוסות ארוכות בעזרת מנדולינה, לשמן תבנית לסדר את החצילים להזליף שמן לפזר מלח, לאפות כ 25 – 30 דקות.

2. לחתוך את הבטטה גס, לחמם סיר עם מים לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך לפירה. לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב.

3. להוסיף לבשר את הבטטה, בצל, בשר ושאר המצרכים לערבב לעיסה אחידה ולהכין קבבונים

4. לשים קבבון בחלק הצר של כל חציל ולגלגל, אחרי שכל החצילים מוכנים לשים במקרר 20 דקות.

5. הכנת הרוטב:לקצוץ את הבצל, לחמם סוטאז’ (סיר רחב עם דפנות נמוכות) עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב, לקצוץ את השום ולטגן עם הבצל כדקה. להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כמה דקות.
6. להכניס את החצילים לרוטב כשהסגירה כלפי מטה המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה, לבשל על אש בינונית נמוכה כ 25 דקות, מידי פעם להרטיב את החצילים.
*7. לחמם תנור ל 180 מעלות לכסות את החצילים ולאפות 20 דקות.
כדאי לדעת שבשביל להקל תכינו את פרוסות החצילים יום מראש. פטרוזיליה לא חובה.


קרדיט:
דיאנה


כנסו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993




תגובות