כעכים פריכים כשרים לפסח😍

מאפה לפסח: כעכים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים
מצרכים (כ-9 יחידות):
חצי כוס קמח מצה (עדיף קמח לעוגות/דק)
רבע כוס קמח תפו"א (*למי שאין ניתן להשתמש בקמח מצה)
חצי כוס מים
4 כפות שמן
כף מלאה סוכר
2 ביצים גדולות
קורט מלח
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל200 מעלות.
-מניחים בסיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מכבים את האש, מוסיפים לתוך הסיר את קמח המצה וקמח התפו"א ומערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר ומתקבל בצק דביק ומעט פירורי.
-מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים כל פעם ביצה אחת ומערבבים במהירות (רצוי להשתמש במיקסר ידני) עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ובעזרת ידיים רטובות (אחרת הבצק נדבק לידיים) לוקחים חתיכות מהבצק, יוצרים כדור ועושים חור במרכז בעזרת האצבעות ליצירת צורה של בייגל עגול. מסדרים במרווחים על נייר אפיה.
-מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ב200 מעלות ואח"כ מורידים את הטמפ' ל180 ואופים עוד כ-20 דקות נוספות, עד להזהבה.

הצטרפו בפייסבוק לקבוצה:🍰המטעמים של אביה🍰
לחצו בקישור👇👇👇👇
https://www.facebook.com/groups/742258442649993


תגובות

הוסף רשומת תגובה